Giggs: Salah még nem említhető egy lapon Ronaldóval és Messivel

A walesi szövetségi kapitány és a Manchester United korábbi csillaga, Ryan Giggs is megszólalt a szombati BL-döntővel kapcsolatban. A szakember Gareth Bale szerepét emelte ki, de beszélt Salah kiváló szezonjáról és az esélyekről is.

„Bale bármikor meg tudja teremteni a különbséget. Rengeteg gólt szerzett és különleges dolgokra képes. Nagyon nehéz ellene védekezni, lényegében bármilyen típusú gólt képes szerezni.”

„A Real Madridnak természetesen sok jó játékosa van, de én biztos, hogy mindig a kezdőcsapatomba tenném Bale-t.”

Bale és Giggs

„Csodás lenne, ha a Real Madridnál is így lenne. Garethnek és az országnak is nagyszerű, hogy valaki olyan képviseli Walest, aki ilyen sokat nyert már.”

„Tagadhatatlan, hogy Salah szezonja nagyszerűen sikerült. Nyerő ember volt, remek idény van mögötte.”

„De még hosszú út áll előtte. Bebizonyította, hogy mire képes, a teljesítményt és a gólok számát tekintve felnőtt Ronaldo és Messi mellé ebben az idényben. De két olyan játékosról beszélünk, akik tíz éve ezt csinálják, folyamatosan lövik a gólokat, különösen nagy gólokat.”

„Ronaldóról és Messiről beszélünk, akik ezt már a legnagyobb meccseken is megtették. BL-döntőkben is gólokat szereztek, megteremtették a különbséget. Vagyis hogy ténylegesen egy lapon említsük velük Salah-t, ahhoz hosszú ideig kell ezt a teljesítményt hoznia.”

Mohamed Salah

„Ahhoz, hogy az igazán nagy játékosok között emlegessenek, nagy címeket kell nyerned. Nagy meccseken kell gólokat lőnöd, és nincs is nagyobb, mint a BL-döntő.”

„Az esélyesség? Nehéz kérdés. De a Liverpool sikerei idén leginkább hazai pályán, az Anfielden születtek. Azt mondom, hogy ez egy ki-ki meccs egy semleges pályán, Kijevben, de ha választanom kellene, akkor a Real Madridot mondanám a tapasztalatuk miatt.”

Forrás: SkySports
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK