Iker Casillas spanyol álomtizenegye

A Real Madrid és a spanyol válogatott korábbi kapitánya egy angol lap kérésére összeállította minden idők legjobb spanyol tizenegyét. A játékos a saját szavaival indokolja a választását.

Az általam összeállított minden idők legjobb spanyol tizenegye olyan játékosokon alapszik, akiket láttam játszani, leginkább az én generációmhoz tartoznak, bár az igaz, hogy sajnos Luis Arconadát nem láttam élőben, vagy ha láttam is, nem emlékszem rá.

De Arconada olyen sokat jelent a spanyoloknak, nyolc évig volt válogatott, döntős volt 1984-ben Franciaországban. Láthattam róla videófelvételeket, amelyek alapján fantasztikus volt. Ezért a Real Sociedad korábbi hálóőre a választásom a kapusposztra.

Tudom, hogy Sergio Ramos nem szeret ezen a poszton játszani, de én jobb oldali védőként tettem a csapatba. Több mint 150 meccset játszott már a válogatottban, inkább középső védőként, de a világbajnokságot itt nyerte meg. Középen Carles Puyolra és Gerard Piquére esett a választásom, hiszen ők voltak ott a 2010-es dél-afrikai győzelem alkalmával.

A védelem bal oldalán aztán José Antonio Camacho szerepel. Ő játszott az 1982-es és 1986-os világbajnokságokon, és ott volt az 1984-es Európa-bajnokság döntős csapatában is. Emellett a 2002-es vb-n edzőként irányított minket. Olyan jelentős személyiség és karakter, illetve olyan erős benne a győzni akarás, hogy neki be kellett kerülnie.

Iker Casillas spanyol álomtizenegye

Xavival nagyon fiatal korom óta játszottam együtt a spanyol utánpótlás csapatokban. Megnyertük az 1999-es U20-as világbajnokságot, de a dél-afrikai vb-t is. Emellett olyan páratlan módon passzol, hogy mindenképp szerepelnie kell a középpályán. A másik szélen pedig ott kell lennie Andrés Iniestának is, aki azt a bizonyos győztes gólt szerezte Dél-Afrikában.

A középpálya közepén, a védelem előtt Fernando Hierro lenne a pajzs. Ő minden idők ötödik legeredményesebb spanyol játékosa annak ellenére, hogy védőként vagy védekező középpályásként játszott. Olyan neveket előz meg, mint Butragueño vagy Di Stéfano. Mellette Sergio Busquets állna, akivel sokkal rugalmasabb lenne a csapat.

Elől korábbi csapattársamnak, Raúl Gonzáleznek mindenképp ott kell lennie, mellette pedig David Villa kapna helyet. 200 válogatottságuk van, 103 góllal.

Forrás: Guardian
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK