A nap, amikor Hierro szembesült Isco képességeivel

Az AS idézte fel a spanyol válogatott jelenlegi szövetségi kapitányának korábbi szavait Iscóval kapcsolatban.

Ahogy elődje, Julen Lopetegui, úgy Hierro is nagy csodálója Iscónak, aki mostanra abszolút alapemberré vált a nemzeti csapatban. A Real Madrid játékmestere a La Roja egyik legjobbja volt a világbajnokság eddigi mérkőzésein, nagyszerű passzainak és látványos cseleinek köszönhetően. Sokatmondó, hogy egyszer sem cserélték le őt.

Egy 2017-es októberi interjúban a válogatott szempontjából akkor még teljesen „kívülálló” Hierro arról a mesélt, amikor először találkozott Iscóval: „Nehéz lenne véleményt formálnom egy olyan játékosról, akit már 15 éves kora óta ismerek. Akkoriban a Real Madrid játékosmegfigyelő-részlegén dolgoztam. Hallottam, hogy van egy málagai származású srác a Valencia utánpótlásában, aki piszkosul jó futballista. Így hát elmentem egy tornára La Riojába, hogy személyesen is meggyőződjek a pletykák igazságtartalmáról. Az ilyen esetek általában úgy végződnek, hogy a megérkezésed után azt kérdezed magadtól: »Hol van itt az a tehetség, amiről beszéltek?« De itt szó sem volt erről. Egyből felismertem Iscót. Tíz perc után el is jöttem, mert mindent láttam, amit látnom kellett.”

Hierro egy másik interjújában – melyet néhány héttel azelőtt adott, hogy kinevezték őt a válogatott sportigazgatójának – arról beszélt, hogyan lehet a maximumot kihozni a jelenleg 26 éves középpályásból.

„Iscónak szüksége van a rendszeres játéklehetőségre, és arra, hogy érezze az edző bizalmát. Ha ez megvan, akkor az ő tehetségével nincs lehetetlen. Amikor a Real Madrid 32 milliót fizetett ezért a viszonylag ismeretlen srácért, akkor mindenki csodálkozott. De vajon mennyit érne Isco most, a jelenlegi piaci körülmények között? El sem tudom képzelni.”

Forrás: as.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK