Odriozola: A világ legnagyobb klubjának egyszerűen nem mondhatsz nemet

Lezajlott a frissen szerződtetett szélsőhátvéd, Álvaro Odriozola bemutató ceremóniája.

Az esemény Florentino Pérez beszédével kezdődött, ezt pedig Álvaro Arbeloa szavai követték, aki úgy tűnik, hogy már nemcsak a Realmadrid TV munkatársaként és nagykövetként, hanem egyben szóvívői szerepkörben is szolgálja a klubot. A korábbi bekk így nyilatkozott: „Megtiszteltetés egy ilyen nagyszerű labdarúgó mellett ülni, aki a Real Madrid legfrissebb igazolása, és azzal az eltökélt szándékkal érkezik ide, hogy továbbfejlessze a képességeit. Biztosak vagyunk benne, hogy sikeres leszel itt. A klub mindent megtesz majd, hogy otthonosan érezd magad, ebben pedig a nagyszerű szurkolóink is a segítségünkre lesznek, akik egyből beléd szeretnek majd, ha látják, hogy mire vagy képes a pályán.”

Arbeloa szavai után elkezdődött a ceremónia érdemi része: Odriozola is felszólalt.

„Sosem fogom elfelejteni ezt a napot. Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy itt állhatok ma. Minden futballista arról álmodozik, hogy aláír a Real Madridhoz, nekem pedig sikerült beteljesítenem ezt a vágyálmot. Pontosan tisztában vagyok azzal, hogy mekkora felelősséget jelent ezt a mezet viselni, és megígérem, hogy mindent beleadok, rengeteg alázattal és áldozattal párosítva. Mindezt azért, hogy sikeres legyen a jövő. Az elmúlt másfél év álomszerűen alakult számomra, rengetegen megismerték a nevemet, most pedig, ahogy mondtam, a világ legnagyobb klubjához írtam alá. Egy ilyen ajánlatra egyszerűen képtelenség nemet mondani. Sosem fogom elfelejteni ezt a napot, a lehetőségeimet pedig nem hagyom kihasználatlanul. Nem is lehetnék ennél boldogabb. Hala Madrid!”

A fiatal játékos beszédét az ilyen szokásos újságírói kérdések követték.

Ambíciók: „Itt kizárólag a győzelem az elfogadott, így csupán annyit mondok, hogy minden elérhető trófeát meg akarok nyerni. Az már tényleg álomba illő lenne, ha a csapat az érkezésem után is olyan sikeres tudna maradni, mint előtte. Az egyéni céljaim? Természetesen futballistaként és emberként is többé szeretnék válni.”

Lopetegui: „Julen remekül ért ahhoz, hogy megértesse az elképzeléseit a játékosaival. Örökké hálás leszek neki, amiért behívott a világbajnokságra utazó keretbe. Örülök, hogy ő az edzőm. Ma reggel beszéltünk néhány szót, és azt mondta, hogy teljes bizalommal viseltetet irántam, de cserébe bizonyítanom kell, mert egyetlen klubnál sem olyan magasak az elvárások, mint itt.”

Versenyhelyzet: „Amikor ideigazolsz, akkor tudod, hogy a világ legjobbjaival kell majd megküzdened. Az én esetemben ez Carvajalt jelenti, aki kétségtelenül példaképként áll előttem. Nagy tisztelője vagyok az eddigi pályafutásainak és az eredményeinek, ugyanakkor azért jöttem ide, hogy megküzdjek a helyemért, és a tudásom legjavát nyújtsam. Nem a saját, hanem a klub érdekében. Csak ismételni tudom magam: mindig 100%-ot fogok nyújtani.”

Mezszám és előszezon: „Könnyű volt dönteni a számomról, mert a Real Sociedadban is a 19-est viseltem, és Achraf Hakimi távozásával erre itt is lehetőségem nyílt. Ami az előszezont illeti, már a mai nap folyamán megkezdem a munkát a társaimmal. Úgy döntöttem, hogy lemondok a nyaralásom egy részéről, hogy minél hamarabb beilleszkedhessek a városba, az öltözőbe és a csapatba.”

Gólok: „Az én pozíciómban viszonylag szokatlan, ha valakinek sikerül betalálnia az ellenfél hálójába. Sokkal jobban megy számomra a gólpasszok kiosztása.”

Cristiano Ronaldo: „Kétségtelen, hogy klublegenda vált belőle a Real Madridnál. Tisztelem őt az eredményeiért, de a távozása új korszakot nyitott meg az egyesület történetében, így már semmi értelme sincs a múlton rágódni. A madridi öltözőben így is a világ legjobb játékosai vannak. Már nagyon várom, hogy tanulhassak tőlük.”

Tanácsok: „Sokat kaptam az elmúlt napokban. Végső soron az a legfontosabb, hogy mindig légy önmagad, adj bele mindent és úgy dolgozz az edzéseken, mintha az lenne az utolsó lehetőséged a bizonyításra. Semmi más nem számít.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK