Lopetegui: Nem lőttünk sok gólt az elmúlt mérkőzéseken, de a hozzáállásunkra nem lehet panasz

A Real Madrid trénere nyilatkozott az Atlético Madrid elleni bajnoki 0-0-s döntetlent követően.

A mérkőzés: „Nem nyertük meg a mérkőzést. Egyszerűen azért nem, mert képtelenek voltunk a gólszerzésre, de összességében úgy gondolom, hogy sokkal jobbak voltunk, különösen a második félidőben. A szünet után beszorítottuk az Atléticót a saját térfelére és rengeteg helyzetet alakítottunk ki. De ha nem tudsz gólt lőni, akkor nem nyerheted meg a mérkőzést.”

„Számos pozitívumot láttam ma. Az Atlético remekül kontrázik, de néhány esetet leszámítva a játékosaim remekül állták a sarat, fegyelmezetten védekeztek, és megállították az ellenfél támadásait. Mindezt úgy, hogy egy nappal kevesebbet tudtunk pihenni, és hiányzóink is vannak. Egyedül csak a gól hiányzott, hogy teljes legyen a kép.”

Vinícius Júnior: „Azért cseréltük be, hogy kihasználjuk a sebessége jelentette előnyöket. A mérkőzés utolsó szakaszában már mindenki elkészült az erejével, így logikus volt, hogy egy gyors és robbanékony játékos lépjen a pályára. De megint csak ismételni tudom magam: ez mit sem ér, ha nem tudjuk gólra váltani a helyzeteinket.”

A bajnoki versenyfutás: „Az aranyéremért folyó harc rendkívül kiélezett, minden mérkőzés egy külön csata. A szezon nagyon hosszú és fárasztó, és nem értek egyet azzal a kijelentéssel, hogy kétcsapatos lenne a liga. Csak akkor lehet esélyünk a végső győzelemre, ha a tudásunk legjavát hozzuk, ahogy ma a második félidőben.”

Gondok a gólszerzéssel: „Való igaz, hogy nem lőttünk sok gólt az elmúlt mérkőzéseken, de a hozzáállásunkra nem lehet panasz, leszámítva a Sevilla elleni első félidőt. Ha jól futballozunk, előbb-utóbb a gólok is jönni fognak. Ez törvényszerű.”

Sérülések: „Bale fájdalmat érzett az egyik combközelítő izmában, így elővigyázatosságból inkább már nem jött ki a második félidőre. Elvégezzük a szükséges vizsgálatokat, és majd meglátjuk. A többit pedig tudjátok. Iscónak vakbélgyulladása volt, Marcelo pedig előreláthatólag néhány hét múlva térhet vissza.”

Mariano: „Nem foglalkozom azzal, hogy mit követelnek tőlem a szurkolók. A döntéseket én hozom meg, a stábommal közösen. Ma nem azért cseréltük be Viníciust, hogy megmutassa magát a szurkolóknak, hanem hogy előnyt kovácsoljunk a sebességéből. Én a csapat érdekeit kell hogy szem előtt tartsam, nem a szurkolók elvárásait, kívánságait.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK