Odriozola és Reguilón, a megfelelő helyettesek

A Real Madrid szélső védőket keresett arra az esetre, ha tapasztalt párosának pihenésre van szüksége, Odriozola és Reguilón pedig felnőttek a feladathoz.

Reguilón és Odriozola. Odriozola és Reguilón. Két játékos, akiktől Dani Carvajal és Marcelo sérülésének átvészelését várták. A páros már Santiago Solari első Real Madridnál töltött napjaiban felbukkant, miközben Lopeteguinél nem volt lehetőségük megmutatni, hogy helyük van a csapatban.

A Bernabéu támogatását élvezve a két fiatal bátran szállt be a támadásokba, sokszor rohamoztak az ellenfél térfelén, még úgy is, hogy a támadóktól nem kaptak túl sok segítséget, majd pillanatok alatt álltak át védekezésre, hogy biztosítsák a mögöttük lévő területet.

A statisztikák magukért beszélnek

Kettőjük közül a Real Sociedad korábbi jobb oldali védője volt kevésbé feltűnő a Valladolid ellen, de a Melilla elleni meccsen kitűnő volt, két gólpassza mellég egy gólt is jegyzett, miközben az egész mérkőzésen fejtörést okozott a hazaiaknak. Vazquez és Reguilón mellett neki volt a legtöbb beadása, emellett pedig hétszer is megszerezte a labdát az ellenféltől. Igaz, hogy 11 alkalommal veszítette el a játékszert, de ilyen a Real Madrid taktikája. Hiba? Persze. De csak az hibázik, aki próbálkozik. A Melilla ellen 47 jó passza volt, 7 rossz mellett. A Valladolid ellen ez az arány 34/3 volt.

Statisztikai szemmel nézve Reguilón sokkal hatékonyabbnak bizonyult. A Valladolid ellen 9 beadása volt, 8 labdát szerzett, 63 alkalommal passzolt a csapattársainak és öt helyzetet készített elő. 12 alkalommal veszített labdát, de ez az ára annak, ha valaki szélső védőt játszik habfehérben.

Reguilón és Odriozola

Versengés

Vitán felül áll, hogy a nagy meccseken Carvajal és Marcelo lesz a két kezdő játékos. Ordiozola és Reguilón azonban bizonyították, hogy megállják a helyüket, ha szükség van rájuk. Eddig Lucas és Nacho volt a vészmegoldás ezeken a posztokon, de a két fiatal előlépésével úgy tűnik, ennek most vége.

Az előző idényben a Real Madrid gyakorlatilag ugyanezt játszotta végig. Theo rendelkezett ligatapasztalattal, de végül bebizonyosodott, hogy nincs meg benne az, ami ahhoz kell, hogy a legmagasabb szinten teljesítsen, így kölcsönbe került a Real Sociedadhoz. Achraf is hasonlóan járt, a Real Madrid nem volt teljesen elégedett az ő teljesítményével sem. Jelenleg a Dortmundnál csillog, Theo pedig szeretne nevet szerezni magának a Sociedadnál.

Ezt megelőzően Coentrao és Danilo volt a két helyettes, de eladták őket, amikor nem hozták azt, amit vártak tőlük. Coentrao visszament Portugáliába, Danilo pedig a Manchester Citybe távozott.

Úgy tűnik, hogy Solari kezei alatt a két fiatal tökéletesen képes helyettesíteni az első számú szélső védőket, miközben tapasztalatot is szereznek, ha pedig Marcelónak és Carvajalnak pihenésre van szükségük, hogy a jelenlegi sérüléseikhez hasonlókat elkerüljék, akkor lehet rájuk számítani.

Meddig?

Marcelo három hétre dőlt ki, így biztosan nem lesz ott a Plzen és a Celta ellen sem, így ekkor Reguilón fogja helyettesíteni. A brazil visszatérésére a válogatott szünet utánig kell majd várni.

Carvajal esete némileg más, hiszen a klub szerette volna, ha már a Valladolid ellen visszatérhet. Ez nem sikerült, ráadásul a válogatott szünetig nem is biztos, hogy vissza fog. Odriozola remek teljesítménye miatt siettetni sem szükséges, így pedig biztosítható egy komolyabb sérülés elkerülése.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK