Solari: Fegyelmezetten és szervezetten kell játszanunk, ahogy azt az előző két meccsen tettük

A Real Madrid vezetőedzője nyilatkozott a Viktoria Plzeň elleni idegenbeli BL-mérkőzést megelőzően.

Várakozások: „A Bajnokok Ligájában mindig nagyon különleges pályára lépni a Real Madrid számára, hiszen a sorozat szorosan összefonódott a klub történelmével. A kettő elválaszthatatlan. Mindannyian izgatottá válunk, mikor meghalljuk a felcsendülő BL-himnuszt. Játékosként imádtam ezt a versenysorozatot, és most edzőként újra megtapasztalhatom ezt az érzést. Már alig várom.”

„Két kemény meccsen vagyunk túl, ahol a fegyelmezett és a jól szervezett teljesítményeinknek köszönhetően győztesen hagytuk el a pályát. Holnap, a Bajnokok Ligájában is hasonló módon és szinten kell futballoznunk, ha győzni akarunk. Sok jó dolgot láttam a csapattól ezen a két összecsapáson, a fő feladatunk pedig az, hogy fejlődjünk, javítsunk azokon a területeken, ahol gyengébbek vagyunk. A futballban minden összefügg mindennel, így a problémákat csak lépésről lépésre haladva oldhatjuk meg. Fejlődés az érkezésem óta? Nincs értelme az összehasonlításoknak. Amit tudunk javítani, azon javítunk, ez minden.”

Sergio Ramos: „Elég erős és széles a válla ahhoz, hogy magára vegye a felelősség jelentette terhekkel, és megbirkózzon azokkal. Fantasztikus látni, hogy milyen remekül látja el a kapitányi szerepkörét, ami egyáltalán nem könnyű, különösen a Real Madridnál.”

Vinícius: „Amikor ígéretes dolgokat látunk egy fiatal játékostól, mindannyian hinni akarunk abban, hogy ő lesz a következő világsztár. Ez természetes. De nem szabad elfelejtkeznünk arról, hogy egyrészt ő még nagyon fiatal, csak 18 éves, rengeteg ideje van, másrészt hogy egy klasszis játékosnak a futball számos aspektusában kiemelkedőnek kell lennie. Egyes dolgokban ő már most is kiemelkedő, élvezet nézni a játékát, de sokat kell még tanulnia. Vele kapcsolatban minden a fejlődése képezte folyamat része, melyet nem tudunk felgyorsítani. Ha eléri eléri azt a bizonyos szintet, akkor edzőtől és játékfilozófiától függetlenül mindig ott lesz a pályán. Addig viszont a döntés a szakemberek kezében van, akiknek az a feladata, hogy elősegítsék a fejlődését és a tehetsége kibontakozását.”

Jövője a madridi kispadon: „Én mindig csak a következő lépcsőfokot látom az úton, ami jelen esetben a holnapi mérkőzés. Bármeddig is tartson, elkötelezetten és szenvedéllyel végzem a munkámat.”

Kapuskérdés: „Semmit sem árulok el a holnapi kezdőcsapattal kapcsolatosan.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK