Az enyhülő Vinícius-hatás

Vinícius Júnior egy hónappal a Melilla elleni debütálása óta mindössze 61 percet játszott a Real Madrid első csapatában.

Valamivel több mint egy hónapja történt a Melilla ellen, hogy Vinícius a Real Madrid kezdő tizenegyében találta magát. Julen Lopetegui kezei alatt a brazil mindössze 12 percet játszott. De Solari, aki egy négymeccses vereségsorozat, egy mini-krízis után váltotta Lopeteguit, bizalmat szavazott a fiatal tehetségnek a Király-kupában, első meccsén a kispadon.

Vinícius Melilla elleni teljesítménye igazolta, hogy ő is egy lehetséges opció a támadások tekintetében: gólpasszt adott Asensiónak, jól cselezett és nagyon jól lefedte a pálya szélét. Lehetett volna ez egy átlagos mérkőzés egy harmadosztályú ellenféllel szemben, de úgy tűnt, hogy ez lehet a kezdete Vinícius állandó szereplésének az első csapatban. Egy hónappal később mindenesetre úgy tűnik, hogy a Vinícius-hatás vesztett erejéből.

Vinicius

A brazil 90 percet játszott a Melilla ellen, de azóta alig kapott szerepet, azt is csupán három meccsen, összesen 61 perc formájában: 17 a Valladolid ellen, 28 a Plzeň ellen és 16 az Eibar ellen. A kicsivel több mint negyedóra alatt, amit a Valladolid ellen a pályán töltött, komoly hatást gyakorolt a találkozóra, hiszen 0-0-s állásnál megszerezte az első gólt (az egyik védő segítségével), a második gólból pedig szintén kivette a részét. Rövid, de hatékony jelenlétének köszönhetően a Madrid 2-0-ra hozta a mérkőzést.

Néhány nappal később Solari a Plzeň ellen adott neki fél órát, ahol 4-0 után állt be, az 5. gólnál pedig gólpasszt adott Kroosnak. Éibarban ő volt az egyik játékos, akire Solari 3-0-s hátrányban számított, több mint negyedórát játszott is, de nem volt hatása a találkozóra.

A másik három pályára lépése alkalmával Vinícius megmutatta, hogy fiatal kora ellenére komoly hatást tud gyakorolni a mérkőzések végeredményére. Összességében 591 percet játszott az első csapatban és a Castillában, mindeközben 4 gólt szerzett és öt találatot előkészített. De ennek ellenére az utolsó négy meccsből csupán egyszer lépett pályára, az Eibar ellen.

Vinicius

Ezt részben a Madrid támadójátékának újjáéledésével lehet magyarázni. Amióta Solari átvette az irányítást, a Madrid hétből hat meccset megnyert, 19 gólt szerzett és mindössze ötöt kapott. Benzema és Bale újra megtalálták góllövő cipőjüket, ami azt jelenti, hogy az egyetlen hely, amiért a brazil harcolhat, az Asensióé. Mindenesetre Solari választása jelenleg Lucas Vázquezre esik, aki a bizalmat a Valencia és a Roma elleni góljaival meg is hálálta.

De a Madrid meglehetősen szoros időbeosztással rendelkezik a 2018-as évre, Viníciusnak pedig ismét lehet lehetősége megmutatni Solarinak, hogy több játékpercet érdemelne. Kezdve december 6-án a Melilla ellen, majd a Huesca ellen december 9-én, aztán december 12-én a CSZKA ellen, 15-én pedig a Rayo ellen.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK