Butragueño: Az Ajax kicsit olyan, mint mi

Többek között Emilio Butragueño, a klub intézményi kapcsolatokért felelős igazgatója és korábbi legendás játékosa képviselte a Real Madridot a mai BL-sorsoláson, ahol a blancók ellenfeleként a holland Ajax együttese került kisorsolásra.

„Két legendás klub találkozik most, két olyan klub, amely hozzátette a magáét a versenysorozat fejlődéséhez, a párharc a szurkolók számára látványos lesz majd. Biztosak vagyunk benne, hogy két nagyon nehéz mérkőzést kell lejátszanunk, a legjobbunkat kell nyújtanunk, ha tovább akarunk menni és ott akarunk lenni a következő sorsoláson, Nyonban.”

„Az Ajax nagyon jól játszik ebben az idényben. Vannak fiatal és veterán játékosaik is, nagyszerű csoportkört produkáltak, majdnem az első helyen végeztek. Nagyszerű stílusban játszanak, szeretik birtokolni a labdát és támadó felfogásban futballoznak. Kicsit olyanok, mint mi. A játék irányításáért és a labda megtartásáért folytatott harc eredménye lesz a párharc kulcsa.”

Butragueno

„Nagyon motiváltak lesznek egy ilyen összecsapáson, nekünk pedig fejben kell tartanunk a tényt, hogy már nagyon régóta nem jutottak el az egyenes kieséses szakaszig, a Real Madriddal, Európa jelenlegi bajnokával állnak ki, ami nagyszerű kihívás lesz számukra. Hazai pályán különsen erősek. Meg kell próbálnunk jó eredményt elérni, hogy a Bernabéu támogatásával kiharcolhassuk a továbbjutást a negyeddöntőbe. Most ez a célunk.”

„Számításba kell vennünk azt is, hogy a visszavágót a Bernabéuban fogjuk lejátszani. A BL-ről beszélünk, mindannyian tudjuk, hogy mit jelentenek ezek az európai esték a klubnak és a szurkolóknak, de először jó eredményt kell elérnünk Amsterdamban. Megfelelően fel fogunk készülni az első összecsapásra, ami nagyon nehéz lesz.”

„A klubvilágbajnokságon két évvel ezelőtt a döntőben játszottunk a Kashima ellen, mindannyian emlékszünk, hogy milyen nehéz volt megnyerni azt a meccset. Hosszabbításra kényszerültünk. Nagyon gyors játékosaik vannak. Meg fogják nehezíteni a dolgunkat, nagyszerű teljesítményt kell nyújtanunk a pálya minden pontján ahhoz, hogy döntőbe juthassunk. Ezt akarjuk, ez a célunk.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK