Llorente: Ez a pillanat mindig nagyon távolinak tűnt

Az Al Ain ellen 4-1-re megnyert klubvilágbajnoki döntőt követően több játékos, köztük három gólszerző is nyilatkozott az újságíróknak.

Luka Modrić:
„Mindenki azt mondja, hogy többször kellene kapura lőnöm, de általában jobban szeretek passzolni. Mindazonáltal igaz, hogy többször kellene próbálkoznom.”

„Egy felejthetetlen, tökéletes éven vagyok túl. Megnyertük a Bajnokok Ligáját, majd jött egy látványos világbajnokság Horvátország nemzeti csapatával, aztán az egyéni címek, most pedig egy újabb trófea a Real Madriddal. Álomba illő év, tényleg. Ennél többet nem kívánhatnék.”

„Ami a gólomat illeti, Karim passzolt, lekezeltem a labdát, majd úgy döntöttem, hogy kapura lövöm. Tavaly nem sikerült gólt szereznem, de most meglőttem az elsőt. Remélem, hogy a jövőben sikerült még betalálnom. Ettől függetlenül szeretem kiszolgálni a társaimat. A legfontosabb, hogy beleadjunk mindent és a játék minden elemében segítsük a társakat.”

Modric

Thibaut Courtois:
“Jól játszottunk és sikerült győzni. Büszke vagyok, hogy részese lehetek ennek a győztes csapatnak. Mindkét meccsen jól játszottunk, és remélem, hogy ez ösztönöz majd minket arra, hogy hasonlóan jól játsszunk a többi sorozatban.”

“Nem gondolom, hogy pocsék lenne a játékunk. Több kapott gól nélküli meccsünk is volt már, remélem, hogy sikerül folytatni a megkezdett munkát, hogy további győzelmek jönnek majd.”

“Nagyon tisztelem Navast, egy háromszoros BL-győztesről van szó. A kettőnk közötti verseny jellemző erre a klubra. Nem jó érzés a padon ülni, de nagyon keményen dolgozik, ahogy én is. Mindig jó érzés pályára lépni, de a végső döntést az edző hozza. Ami engem illet, az első naptól kezdve jól érzem magam, próbálom segíteni a csapatot.”

“Isco egy nagyszerű játékos. Ez a csapat azonban nagyon sok jó játékost vonultat fel, nincs könnyű helyzetben az edző, amikor össze kell állítania a csapatot.”

Marcos Llorente:
„Nagyon boldog vagyok, hogy megkaphattam a meccs legjobbjának járó címet, de még jobban örülök a gólomnak és a trófeának, amit nyertünk.”

„Most itt az ideje visszatekinteni az elmúlt hónapok során elvégzett munkára és küzdelemre, amit azért tettem, hogy idáig jussak. Itt az ideje kiélvezni mindezt a családommal, a barátaimmal, hiszen ők azok, akik olyankor is mellettem állnak, amikor a dolgok nem az elképzeléseim szerint alakulnak.”

Llorente

„Folyamatosan álmodoztam erről a pillanatról, de mindig nagyon távolinak tűnt. Nagyon nehéz volt, de tényleg ez volt az álmom. Ha őszinte akarok lenni, nem számítottam arra, hogy eljuthatok az első csapatig és ilyen döntőket nyerhetek a csapattal.”

„Mindenen próbáltunk dolgozni, hogy ilyen dolgokat érhessünk el. Szinte soha nem szereztem gólokat, így érthetően izgalomba jöttem, de most itt az ideje annak, hogy kiélvezzük mindazt, ami történt.”

„A bajnokságban, a Bajnokok Ligájában és a Király-kupában meccsről meccsre kell haladnunk. Még mindhárom sorozatért harcban vagyunk.”

Odriozola:
“Ez a trófea megédesíti a győzelmet. Az ember mindig arról álmodozik, hogy ilyen címeket nyerhet. Nagyszerű érzés idejönni és győzni a Real Madriddal, de még többet akarunk. Ma újra történelmet írta a csapat, engem pedig büszkeséggel tölt el, hogy tagja lehetek.”

“A Real Madrid megszállottan küzd a győzelemért. Ennek érdekében minden nap keményen edzünk, a pályán pedig mindig a lehető legtöbbet próbáljuk nyújtani. A csapatban rejlő minőség megkérdőjelezhetetlen. Az ilyen pillanatokban azonban a családra, valamint azokra az emberekre gondolunk, akik a legnehezebb pillanatokban is támogatnak.”

Reguilón:
“Mindig is álmodoztam egy ilyen címről, hiszen ez nagy dolog a labdarúgás világában. Nagyszerű érzés megszerezni ezt a címet, és nagyszerű az is, hogy tagja lehetek ennek a csapatnak. Ez a legnagyobb dolog, amiről egy labdarúgó álmodhat. Felejthetetlen dolog, hogy én is itt lehetek. Most azokra gondolok, akik az első naptól kezdve velem voltak: többek között az édesapámra, aki külön dolgozott velem azért, hogy itt lehessek. Élveznünk kell a pillanatot, ünnepelni kell a győzelmet.”

Ramos

Sergio Ramos:
„Ez sorozatban a harmadik klubvilágbajnoki címünk, ami briliáns. Szerettük volna az évet egy trófeával lezárni, ez most sikerült. Sok gólt szereztünk. Megérdemeltük a címet. Még minden sorozatban versenyben vagyunk, jó úton haladunk. Már van egy trófeánk, ezt pedig nem szabad elfelejtenünk.”

„A Real Madridot sosem lehet leírni, ebben az idényben is harcolni fogunk a céljainkért. Most itt az ideje, hogy pihenjünk egyet és a családunkkal töltsük az ünnepeket.”
 

Forrás: realmadrid.com, AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK