Nyílt edzés az év utolsó napján

Ez a különleges év tökéletes lezárást érdemelt. Az Alfredo Di Stéfano stadion a madridizmus ünneplésének adott helyet a mai nyitott edzéssel, amelyen pártoló tagok és bérletesek vehettek részt. A Real Madrid több ezer szurkoló előtt fejezte be az évet, teljes teltház előtt. A Tizenharmadik és a klubvilágbajnoki cím az edzés közben a pálya mellett volt látható.

Az esemény kezdése előtt másfél órával elkezdtek érkezni a szurkolók az edzőközpontba. Komplett családok, rengeteg gyerek jelent meg, hogy közvetlen közelről láthassák kedvenceiket. „Badajozból jöttünk ma reggel, mivel ez egy nagyszerű lehetőség. Idén újra Európa és a világ bajnokai lettünk, ezt sosem fogjuk elfelejteni” – mondta az egyik első érkező.

Kroos

A legizgalmasabb pillanat néhány perccel 11 óra után következett, amikor elkezdődött az edzés. A keret tagjai egyesével futottak ki a pályára, mindenkit vastaps fogadott. „Az, hogy a világ legjobbjait ilyen közelről láthatjuk, kivételes pillanat” – mondta egy szurkoló, aki hasonlóan a többiekhez, megállás nélkül buzdította a csapatot. Az edzés végén a játékosok visszatértek a pályára, hogy labdákat osszanak ki a megjelentek között és aláírásukkal díszítsék a szurkolói relikviákat, mezeket. A csapat és a szurkolók egy újabb emlékezetes évet zártak le közösen.

„Nagyon örülünk, hogy mindig mögöttünk állnak a szurkolóink” – mondta Sergio Ramos az edzés után. „Velük együtt búcsúztatjuk az évet, minden madridistával megosztjuk ezt az edzést. Ezt a napot mindenkinek ki kell élveznie, a gyerekek pedig közelről láthatják a példaképeiket. Szeretnék nekik köszönetet mondani a szeretetükért.”

„Remélhetőleg 2019-ben is folytatjuk az elmúlt évek remek sorozatát. Ez az esztendő történelmi volt. Reméljük, hogy még sok címet ünnepelhetünk együtt a szurkolóinkkal. Remélem, hogy a Real Madridnál mindenkinek csodás 2019-es éve lesz.” – zárta mondandóját Ramos.

Ramos

Solari mester is megemlékezett a remekül sikerült esztendőről: „Csodás év volt ez a Real Madrid számára, egy újabb év, ami hozzátett a klub történelméhez. Remélem, hogy mindenki békével ünnepelhet a családja körében ma este és reménnyel, jó egészségben és ami a legfontosabb, szeretetben köszöntheti a 2019-es esztendőt.”

„Ez mindenki számára egy ünnep. Azért vagyunk a Real Madridnál, hogy címeket nyerjünk. Remélem, hogy továbbra is így teszünk majd.” – tette hozzá Karim Benzema.

Az edzésen egyébként a labdás gyakorlatoké volt a főszerep, Solari pedig behívta a Castillából Javi Sánchezt is. A tréning futással és cicázással kezdődött, aztán labdabirtoklást és presszinget gyakoroltak. Az edzőmeccsen a szurkolók sok gólt és remek technikai megoldást láthattak. Végül a beadásokat és a befejezést gyakorolták. Mariano és Asensio nem edzettek a többiekkel, ők saját felépülésükön dolgoznak.

Real Madrid

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK