Navas kapta a 2017-es évre kiosztott Ibero-amerikai Közösség Trófeáját

Komoly elismerésben részesült a Real Madrid Costa Rica-i hálóőre, a közönségkedvenc Keylor Navas.

Ma délelőtt rendezték meg a Spanyolország Nemzeti Sportdíjátadó Gálája nevet viselő rendezvényt a madridi El Pardo királyi palotában. A 2017-es esztendőre vonatkozó gálaeseményen (a dátum ne tévesszen meg senkit, az adott évet mindig csak a következő naptári év lezárulta után értékelik) számos díjat és oklevelet kiosztottak, köztük a spanyolországi Nemzeti Sporttanács által Navasnak odaítélt Ibero-amerikai Közösség Trófeáját, melyet hagyományosan mindig egy olyan sportoló kap meg, akinek magatartása, viselkedése példaértékű volt a sportemberi értékek tekintetében. A díjat nem is akárki, hanem VI. Fülöp spanyol király adta át a Costa Rica-i játékosnak.

A kimagasló szakmai eredményeket elérő Navas, akit egyébként Emilio Butragueño intézményi kapcsolatfelelős kísért el a díjátadóra, természetesen nyilatkozott is: „Boldoggá és büszkévé tesz, hogy én kaptam ezt a kitüntetést. Kiváltságos érzés itt lenni, egyben pedig komoly motivációs tényező is a folytatásra. Tudom, hogy még mindig képes vagyok fejlődni, jobbá válni. Nem esik nehezemre elképzelni, hogy hosszú ideig leszek még a Real Madrid játékosa. Sosem tudhatod, hogy mit hoz a jövő, de azt megígérhetem, hogy nagyon keményen fogok dolgozni, ahogy eddig is. A döntés mindig az edző kezében van, mi csak annyit tehetünk, hogy megpróbálunk élni a tőle kapott lehetőségekkel. Ha már nem hinnék abban, hogy képes vagyok betölteni az első számú kapus posztját, akkor önként távoznék.”

Sikerek: „Mikor pályára lépünk, mindig igaz, hogy a címerért játszunk, nem önmagunkért. Azt hiszem, elsősorban ez áll a közelmúltbeli sikereink hátterében. A hozzállásunkkal sohasem volt probléma, mindig a győzelem és a maximális erőbedobás lebeg előttünk célként. Nem igaz, hogy már nem lennénk éhesek a sikerre, épp ellenkezőleg. Mostanában voltak bizonyos nehézségeink, de ilyenkor kell csak igazán egységesnek és elkötelezettnek lennünk. Az öltözői hangulat továbbra is kifogástalan, hiszünk a saját képességeinkben.”

A Bernabéu elégedetlensége: „Jól tudjuk, hogy a szurkolóink a látványos futballt és a győzelmeket is elvárják tőlünk. Hozzászoktunk az itt tapasztalható nyomáshoz, eredménykényszerhez. Higgyék el, nálunk senki sem vágyik arra jobban, hogy trófeákat emelhessünk a magasba a szezon végén. Minden tőlünk telhetőt megteszünk ezért. Néhány találkozó sajnos nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, de ha visszatalálunk a helyes útra, akkor emelkedni fognak a jelenlegi nézőszámok.”

A Leganés elleni kupameccs: „Remek volt. Kedvező helyzetből várhatjuk a visszavágót, sikerült kiszolgálnunk a hazai közönséget, s kapott gól nélkül hoztuk le a mérkőzést. Az ilyen győzelmek önbizalmat adnak a folytatásra.”

La Liga: „Még rengeteg meccs van hátra a szezonból, bármi megtörténhet. Nem igaz, hogy csak a kupára és a Bajnokok Ligájára összpontosítunk.”

A további díjazottak névsora: Rafa Nadal, Juan Mata, Jon Rahm, María Vicente, a Trinidad Alfonso Alapítvány, Juan de Dios Román, Sandra Sánchez, az A La Par Alapítvány, Spanyolország női és férfi jégkorongcsapatai, Melilla autonóm kormányzati területe, az IES Ortega y Gasset nevű madridi középiskola, Madrid városa, valamint Javier Fesser és David Marqués, a Campeones c. spanyol film forgatókönyvírói.

Forrás: realmadrid.com; as.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK