Solari: Vinícius hatalmas léptekben halad előre

A Real Madrid 3-0 arányban múlta felül ellenfelét a Király-kupában. A Leganés elleni győztes mérkőzés után Santiago Solari megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját a Bernabéu sajtótermében.

Vinícius: „Nagyon jó teljesítmény volt ez a mai. Vinícius hatalmas lépéseket tesz előre. Mindig megvolt benne a tehetség, de az, hogy a Bernabéuban képes így fejlődni, csodás játékosokkal körülvéve, mindent elmond az önbizalmáról, fesztelenségéről és arról, hogy mennyire sugárzik, amikor nála van a labda.”

„18 éves, a futballban pedig vigyáznod kell magadra. Fontos, hogy így folytassa tovább. Nagyon elégedettek vagyunk a jelenlegi teljesítményével, szeret megküzdeni másokkal. Merész. Az egyéni képessége, hogy le tud győzni egy embert, nagyon fontos a mai futballban. A gólja a csodás technikájáról tett tanúbizonyságot, illetve arról, hogy hogyan zavarja meg a védelmet. Reméljük, hogy mind az egyéni játékban, mind pedig a csapatjátékban így fejlődik tovább.”

Solari

Izomsérülések: „A magyarázat általános. Ezek a játékosok a legmagasabb szinten teljesítenek, minden héten a klubjuk és a nemzeti csapataik rendelkezésére állnak. A sérülések, még akkor is, ha néha egyszerre jön ilyen sok, a csúcsfutball részei. 15 évvel ezelőtt nem volt ennyi mérkőzés.”

Keylor: „Keylor Navas nagyon jó volt. Igazi profi, tisztelem a múltjáért, jelenéért és jövőjéért. Továbbra is fontos játékos lesz.”

Betis: „A Betis elleni kezdőről nem beszélhetek, mert még én sem ismerem. Sok dologtól függ. Most pihennünk és regenerálódnunk kell. A csapat a 4-3-3-as játékrendszerhez szokott, de alkalmazhatunk más rendszereket is.”

Isco: „24 játékos van a keretben, a munkámnak pedig nem kellemes része, de része az, hogy eldöntsem, ki játszik.”
Kevés néző: „A Real Madridnak szurkolók százmillióival rendelkezik a világban. Nem mindenki tud eljönni a stadionba. A Real Madrid egy globális futballmárka, az emberek mindig nézik és mi érezzük, hogy velünk vannak.”
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK