Llorente: Az edző elmondta, hogy ne gondolkozzunk sokat, ha helyzetbe kerülünk

A Real Madrid 1-3 arányban múlta felül a Girona együttesét a Király-kupa negyeddöntőjének visszavágóján, ezzel pedig tovább növelve előnyét, bejutott a torna elődöntőjébe. A találkozó után Keylor, Ceballos és Llorente nyilatkozott az újságíróknak.

Keylor Navas:
„Elégedettek vagyunk, Istennek hála továbbjutottunk az elődöntőbe, ami az elmúlt néhány évben nem sikerült. Ki kell élveznünk a helyzetet, folytatnunk kell tovább. Ma egy nagyszerű ellenfél ellen léptünk pályára. Minden alkalommal örömmel tölt el, ha pályára léphetek. Mindig készen kell állnod. Élvezed, ha kint lehetsz a pályán, de amikor győzöl, azt még inkább, úgyhogy most mindannyiunknak örülnie kell.”

„Nem úgy megyek ki a pályára, hogy arra gondolok, ki kell tűnnöm. A helyzetem az elmúlt hónapokban megváltozott. Nem könnyű másfél havonta játszani, mentálisan erősnek kell lenni. Az emberekért teszem, akik hisznek bennem. A családom, a gyerekeim azok, akik igazán motiválnak.”

Keylor Navas

„Benzema rendkívül fontos számunkra, mindig megvédjük őt, mivel tudjuk, hogy milyen nagyszerű játékos. Tudjuk, hogy mit ad a csapatnak, ő egy biztos pont, nagyon örülünk, hogy így játszik.”

„El Clásico? Nyugodtak vagyunk. Ha meg akarjuk nyerni a kupát, bárkivel is sorsolnak össze minket, meg kell vernünk. Komolyan kell vennünk a sorsolást, sikeréhesen kell várnunk a következő meccset.”

Ceballos:
„Tudtuk, hogy mennyire fontos ez a mérkőzés, nagy koncentrációval mentünk ki a gyepre, a kétgólos előnyünknek köszönhetően a kezünkben volt a sorsunk. Örülünk, hogy bejutottunk az elődöntőbe, a Barcelona nagyon erős csapat, de a Valencia és a Betis is okkal van itt. Bármely csapat nehéz ellenfél lenne, jelenleg abban bízom, hogy Madrid – Betis döntő lesz a Villamarínban, ahol persze mi győzünk.”

„Az edző tudja, hogy mennyire fontos a koncentráció mindenki részéről. Ha mind egy irányba megyünk, akkor sokkal könnyebb dolgunk van, folytatnunk kell ezt az eddig négy meccsből álló győzelmi sorozatot.”

„Karim jó időszakon megy keresztül, ezt ki kell használnunk.”

Llorente:
„A gólom előkészítésekor Carvajal nekem passzolta a labdát, gondoltam rá, hogy továbbadom, de aztán megpróbálkoztam a lövéssel. Viszonylag rövid időn belül két gólt is szereztem, ezt ki kell élveznem. Az edző elmondta, hogy ne gondolkozzunk sokat, ha lövőhelyzetbe kerülünk, ragadjuk meg a lehetőséget és lőjünk gólt. Nem számít, hogy ki talál be, mindannyian örülünk.”

Llorente

„Nehéz mérkőzés volt a mai, mindent bele kellett adniuk hazai pályán, a szurkolóik támogatásával. Jól kezdtünk, voltak helyzeteink, amik közül néhányat ki is használtunk, így pedig bebiztosítottuk a helyünket az elődöntőben. Folyamatosan egyre jobban vettem fel a meccs ritmusát, jól éreztem magam, hálás vagyok ezekért a játékpercekért, jót fognak tenni nekem.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK