Solari: Remélem, hogy Messi is pályára tud lépni

A blancók trénere, Santiago Solari nyilatkozott egy nappal a Barcelona elleni kupameccset megelőzően.

A mérkőzés: „Egy klasszikus mindig egy olyan, két egyesület közötti mérkőzést takar, melynek nagyon komoly sportrivalizálási múltja van. River–Boca, Inter–Milan, San Lorenzo–Hucarán, Peñarol–Nacional. És persze Real Madrid–Barcelona, Real Madrid–Atlético… Ezeknek a kimenetelét lehetetlen megjósolni, mindig vannak taktikai meglepetéseket, és a játék élvezhetősége mindig kettőn áll.”

„A futballisták imádják a versengést, ezt csináljuk gyermekkorunk óta. Egy bizonyos szempontból minden találkozó egyforma: ugyanúgy versenyre kell kelned az ellenféllel, minden héten ugyanazzal a megingathatatlan nyugodtsággal.”

A győztes mentális előnyhöz juthat a bajnokságban: „Két teljesen különböző versenysorozatról van szó. Én úgy gondolom, hogy most csak a holnapi mérkőzésre szabad összpontosítani, és nem gondolhatunk a távolabbi jövőre. A továbbjutás szempontjából kiemelkedően fontos, hogy milyen eredménnyel hagyjuk el holnap a Camp Nou-t. Pihentetés? A futballban rövid, közepes és hosszú távlatokban kell egyszerre gondolkodnod. Minden sorozatnak megvan a maga ritmusa, s bármikor történhetnek váratlan dolgok. Senki sem lát mindent előre. Az a fontos, hogy világos célkitűzésekkel rendelkezzünk, valamint hogy egységesek legyünk.”

A keret: „Vallejo, az utolsó sérült játékosunk is hamarosan felépül, szóval nincs miért panaszkodnom. Ha mindenki egészséges, akkor sokkal nehezebb dolgom van az aktuális kezdőcsapat összeállításakor. Egytől egyig kiváló labdarúgókkal dolgozom Madridban. Számomra az a legfontosabb, hogy mindannyian a maximumot nyújtsák, amikor arról van szó, hogy a csapat rendelkezésére kell állni.”

Eggyel kevesebb nap a felkészülésre, mint a Barcelonának: „Eléggé furcsán alakult most a menetrendünk, de remélhetőleg nincs mögötte szándékosság. Ez a liga és a menetrendet összeállító szakemberek probléma és felelőssége, nem a miénk. Nekünk az a dolgunk, hogy a legjobb tudásunkhoz mérten teljesítsünk a pályán.”

Vinícius már tagja-e az alapcsapatnak? „A futballban nincs olyan, hogy alapcsapat.”

Bale hasznossága: „Minden játékos mást-mást tesz be a közös kalapba. Egyesek védekezésben jobbak, mások támadásban. Egyesek a tapasztalatot hozzák, mások a fiatalos lendületet. Csak egységben, valódi csapatként lehetünk sikeresek. Kizárólag ez lebeg a szemünk előtt, no és persze a holnapi mérkőzés.”

Messi: „Egy futballmeccs akkor jó, ha a legjobbak mind ott lehetnek a pályán, tehát ezt kívánom Messinek. Az esetleges hiányzása semmiben sem befolyásolja a felkészülésünket.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK