Ramos: Én a szabálytalanság kényszerűségéről beszéltem, nem a lap kikényszerítéséről

A kapitány a MARCA egyik újságírójának adott rövid nyilatkozatot, hogy tisztázza a nagy port kavaró esetet.

Sergio, van hozzáfűznivalód ahhoz, ahogy egyesek a szavaid értelemezik? Hogy kikényszerítetted magadnak a sárga lapot.
Meglep, hogy mekkora visszhangot kapott ez az egész. A mérkőzés után én kifejezetten a szabálytalanság kényszerűségéről beszéltem, mivel az egy elkerülhetetlen fault volt, nem a büntetés kikényszerítéséről.

Tisztában voltál azzal, hogy akár lapot is kaphatsz a megmozdulásodért?
Igen, de nem volt más választásom. Az ellenfelünk egy veszélyes ellentámadást vezetett a 88. percben, teljesen nyílt mérkőzés és párharc mellett. Emiatt volt az a kijelentésem, hogy hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem kockáztattam meg a büntetést, hiszen pontosan tudtam, hogy egy ilyen helyzetben elkövetett szabálytalanság milyen következményekkel járhat. Erre utaltam azzal a mondatommal is, hogy a futballban néha nehéz döntéseket kell hoznod, nem pedig az eltiltás szándékos kiharcolására.

Miért mondtad, hogy meglep az esetet övező figyelem?
Nyilvánvaló. Ha szánt szándékkal akartam volna sárga lapot kapni, akkor megtehettem volna még a csoportkörben, a Roma elleni mérkőzésen. Akkor már biztosítottuk a továbbjutásunkat, így az utolsó meccsünk, a CSZKA otthonában, tét nélküli volt. Arra a meccsre egyébként sem utaztam el, tehát minden szempontból ideális választás lett volna.

Forrás: marca.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK