Isco maradni akar

Isco egy rendkívül nehéz idényen van túl, hamar partvonalon kívül találta magáz Santiago Solari irányítása alatt, de a 26 éves játékos nem szeretne távozni, Madridban képzeli el a jövőjét.

A középpályást 2022-ig köti szerződés a Real Madridhoz, 700 millió eurós kivásárlási árral, ő pedig nem hagy nyitott kérdéseket a jövőjét illetően, kizárólag a Bernabéuban akar játszani.

Miközben az még kérdés, hogy Zidane miként értékeli majd Iscót a nyári nagytakarítás előtt, a blancók 22-ese Madridban akar maradni, persze ha szükséges, a klub az igazolhatók listájára teszi. A nyár nagyon hosszú lesz, ráadásul még csak tavasz van, de Isco az egyik olyan játékos, aki könnyedén meg tudja változtatni az emberek róla kialakított véleményét.

Isco

A spanyol már most négy BL-győzelmet, egy bajnoki címet, egy Király-kupát, egy spanyol szuperkupát, három UEFA-kupát és négy klubvilágbajnoki címet tudhat magáénak. Még csak 26 éves, és tovább akarja növelni a megnyert trófeáinak számát. A málagai játékos tisztában van azzal, hogy azok, akik távoztak a klubtól, sokkal kevesebb címet nyertek, mint azok, akik maradtak.

Amikor Isco megújította szerződését, tudta, hogy mit csinál. Kontraktusa utolsó évébe lépett volna, sorban álltak a kérők, akik szerették volna ingyen megszerezni, de végül megállapodott a Madriddal, ami felismerte a játékos fontosságát. Isco távozhatott volna, de a hosszútávú madridi karrierre fogadott. És ma sincs ez másképp.

Mindenesetre ez nem az ő éve volt. Julen Lopetegui irányítása alatt főszerepet kapott az idény elején, csillogott a Roma ellen a BL-ben. Bár ettől kezdve ami rosszul alakulhatott, az rosszul is alakult. Először vakbélgyulladása lett, majd az edzőt, aki töretlenül hitt benne, menesztették, érkezett Solari, aki sosem számolt vele és kirakta a csapatból. Az argentin Isco mellőzésére szavazott, majd a lelátóra küldte, próbálta meggyőzni Florentino Pérezt arról, hogy a játékos feláldozható.

Isco

De Zidane visszatérése teljesen új távlatokat nyitott a „Varázsló” becenévvel rendelkező játékos számára, hiszen a francia első regnálása alatt fontos szerepe volt a csapatban. Isco volt a harmadik legtöbb meccsen szerepeltetett játékos Zidane két és fél éves megbízatása során, bár a perceket nézve csak a 12., mindeközben három BL-cím és egy bajnoki trófea is begyűjtésre került.  Játszott a legnagyobb meccseken, úgy mint a legutóbbi két BL-döntőn Kijevben és Cardiffban, miközben Gareth Bale például a padon kezdett. Csak az Atlético Madrid elleni milánói döntőt kezdte a padon.

A maradási szándéka mögött sportszakmai és magánéleti szempontok is vannak. Isco fia Málagában és Madridban él, ami két és fél órás vonatút, ez a közelség pedig alapvető fontosságú számára. Ha ez nem lenne elég, jelenlegi párjával, Sara Salamóval babát várnak, így Spanyolország elhagyása az utolsó dolog, amit most szívesen csinálnának.

Isco tehát nem fontolgatja a távozás lehetőségét a következő nyáron, mindenképp Madridban akar maradni.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK