Újabb fordulat kapusügyben: Courtois első számú opció, Keylor távozik

Az AS szerint a Real Madrid tájékoztatta Thibaut Courtois-t, hogy a következő idényben ő lesz a klub első számú kapusa, ami arra sarkallhatja Keylor Navast, hogy távozzon a klubtól.

Thibaut Courtois a Real Madrid játékosa marad. Az AS úgy tudja, hogy a klub már el is mondta a belga hálóőrnek, hogy a következő idényben ő lesz a csapat első számú kapusa.

Zidane visszatérése óta azt tapasztalhattuk, hogy Keylor Navas újra élvezi a bizalmat, amit Santiago Solari időszaka alatt egyáltalán nem mondhattunk el róla. De a klub szemében annak ellenére is Courtois az első számú opció, hogy Keylor Zidane kezei alatt komolyabb szerephez jutott, ráadásul ezt már tudatták is vele.

Vannak kétségek Courtois idei teljesítménye miatt, azonban a blancók a belgára tekintenek a kapuskérdés megoldásaként a következő idényre és az azt követő időszakra is. A Madrid többet várt tőle ebben a szezonban, de bíznak abban, hogy erre a döntésre úgy reagál majd, hogy a tavalyi világbajnokságon látott formájához fog visszatérni, ahol teljesítményéért megkapta az Aranykesztyűt.

Kapusok

Első alkalommal, amikor bevethető lett volna, még március közepén, a Celta ellen, Zidane Navasnak szavazott bizalmat. Ezt követően öt meccsen sem tudott pályára lépni sérülés miatt.

Miután a sérülésből való visszatérésekor a kispadon ülte végig a Getafe elleni meccset, a Rayo Vallecano ellen végre megkapta a lehetőséget Zidane-tól. És bár a Madrid 1-0 arányú vereséget szenvedett, Courtois jó mérkőzést játszott, ráadásul bemutatott egy remek bravúrt José Ángel Pozóval szemben.

A Courtois felé irányuló bizalom Keylor szempontjából azonban inkább egyfajta csapás. Amikor már épp úgy tűnt, hogy megkapja a lehetőséget Zidane érkezése után, hogy visszanyerje helyét a csapatban, jövője teljesen bizonytalanná vált.

Ha a Costa Rica-i kapus elhagyja Madridot, a legvalószínűbb célállomás a Premier League lesz számára, ahol ügynökei decemberben már felmérték a lehetőségeket. Navas már egyértelművé tette, hogy nem szeretne másodhegedűs lenni Madridban, mivel játszani akar, így ha nem változik a helyzet, szinte biztos, hogy a távozás mellett dönt majd.
 

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK