Hazard: Jó lenne trófeával befejezni a Chelsea-nél

Eden Hazard az Európa-liga döntője előtt nyilatkozott angol újságíróknak, de nem csak a mérkőzésről beszélgetett velük, hanem a lehetséges jövőjéről, angliai karrierjének lezárásáról és a Chelsea-nél töltött időszakáról is.

 „Ez egy európai sorozat, szóval nekem, a klubnak, az edzőnek és a szurkolóknak is nagyon fontos. Ha döntőt játszol, nem számít, hogy a BL-ről, az El-ről vagy a ligakupáról van szó, egyszerűen nyerni akarsz. Ha ez lesz az utolsó meccsem, remélem, hogy begyűjtjük a trófeát. Az első címem a Chelsea-vel az Európa-liga volt, szóval remek lenne, ha az utolsó is ez lenne.

(A kérdésre, hogy a két testvére már klubot váltott a nyáron, lesz-e mesterhármas, a következőt válaszolta:) „Már csak egy hiányzik, én! Meglátjuk."

"Hogy Pulisic a pótlásomra érkezett volna? Lehetséges. Jelenleg nem tudok mit mondani a jövőmmel kapcsolatban. A klubok kezében van az ügy. Nem azon jár az agyam, hogy megyek vagy maradok. Ezt félre tudom tenni. Ismertek. Az egész idényben ezt tettem, mégis egész jól játszottam. Tehát ugyanezt teszem: csak a futballra gondolok. A döntő után meglátjuk, hogy mi fog történni.

Hazard

Nem tudom, hogy mennyire lennék türelmes, ha maradnék. Erre nehéz válaszolni. Az egy év elég hosszú idő, nem?”

„Ha a Chelsea-nél futballozol, akkor az idény elején arról beszélgetnek az emberek, hogy milyen trófeákat tudnánk begyűjteni az idény végén. Elveszítettük a ligakupát két hónappal ezelőtt, szóval most ez az, amit megnyerhetünk. Nagyon fontos trófea.”

„Igazolhattam volna az Arsenalba, a Manchester Cityhez, a Unitedhez vagy a Tottenhambe, de úgy gondolom, hogy jó döntést hoztam, amikor annak idején a Chelsea-t választottam. Beszéltem a klub tulajdonosával és Di Matteóval, a futball volt a téma. Telefonon beszéltem Drogbával és Joe Cole-lal, akik meséltek a klubról, ami szerintük számomra a legjobb választás volt.”

„Kicsit félelmetes volt, amikor megérkeztem, hiszen Didier azonnal távozott, ha pedig ő ott van a csapatodban, akkor biztosan nyersz egy címet. De végül is top játékosokkal játszottam. Ha pedig visszatekintek az itt eltöltött hét évemre, akkor nagyszerű dolgokat vittünk véghez. Trófeákat nyertünk, én pedig boldog vagyok. Amikor ide jöttem, még csak kisgyerek voltam. Most már férfi vagyok. Emberként nem változtam. Játékosként már több gólt szerzek, tapasztaltabb vagyok. De próbálok ugyanolyan maradni, mint a kezdetekkor.”

„2015-ben meglehetősen kiegyensúlyozott évem volt. Én is látom a statisztikákat, hiszen mindig ezekről kérdeztek engem. A TV-ben is azt látom, hogy Hazard gólt lőtt. De ez engem nem igazán érdekel. A legjobb példa erre Belgium. A legjobb meccsemet Brazília ellen játszottam a világbajnokságon, de nem adtam gólpasszt és nem is találtam be. Én ezt szeretem. A legjobbamat akarom nyújtani.”

Számomra nem attól jó egy idény, hogy lövök 40 gólt. Nyerni akarok valamit a szezon végén. Nem gondolom, hogy ez volt a legjobb évem. Néha jó volt, néha nem. Szerintem még tudok javulni.”

 „Ha megnézzük a Manchester City kezdőjét, akkor elmondhatjuk, hogy a 22 játékosuk közül bárki játszhatna. Ha a Chelsea-t nézed, itt ez nem igaz. Ez a különbség. Ők nem váltottak edzőt a nyáron, miközben mi igen. Néha idő kell ahhoz, hogy összeszokjatok az új menedzserrel. De ha az eredményeket nézzük, ott vagyunk a bajnokság első három csapata között, bejutottunk a ligakupa döntőjébe és az EL döntőjébe. Ha ezt most megnyerjük, az idény még jó lehet.”

Hazard

„Nem tökéletes, hiszen a bajnoki címért és a kupáért is harcban akarsz állni. De a játékunk, ahogy az elmúlt időszakban javultunk a sérülések és rossz hírek ellenére, a mentális erőnk… Ha jó felfogással érkezünk meg Bakuba, képesek lehetünk valami jó dolgot véghez vinni.”

Hogy aláírnék-e másik angol klubhoz? Teljesen esélytelen. Kék vagyok! Ez sokat jelent számomra. Nem tudnék más csapatban játszani ebben az országban.”

Forrás: Guardian, Daily Mail
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK