Hierro: A madridizmus örökre bennünk él

A klub korábbi legendája, Fernando Hierro is részt vesz a Chelsea elleni jótékonysági mérkőzésen, melynek kapcsán a MARCA újságírójával beszélgetett. Az interjú során az oroszországi vb, a jövőbeli tervek és a Real Madrid is szóba jött.

Egy évvel ezelőtt te irányítottad a spanyolokat az oroszországi vb-n…
Ilyen az élet. Mindig vannak körülmények, amik egyszer csak adódnak az életben. Tiszta a lelkiismeretem. Megtettem, amit kellett. Nincs okom rá, hogy még mindig ezen a dolgon törjem a fejem. Tudom, hogy mit miért csináltam, ezért nyugodtan megbékélhetek. Ha visszamehetnék az időben, ugyanezt tenném. A hazámnak szüksége volt rám, én pedig nem mondhattam nemet.

Változtatnál valamit azon, amit csináltál?
A dolgok egy meghatározott módon jönnek szembe, neked pedig szembe kell nézned velük. Nem nézhetek vissza, hiszen tiszta lelkiismerettel léptem tovább. Ez a legjobb, ami történhet.

És most mi lesz a következő lépésed a futball világában? Eddig már elég sok dolgot csináltál.
Nem sietek sehová. Nyugodt vagyok, élvezem a pillanatot, az életet. Megélek mindent, amivel találkozom a napjaim során. A dolgok úgyis megtörténnek, a döntéseket mindenképp meg kell hozni, de teljesen nyugodt vagyok. Ha valami igazán megragad, az majd úgyis akkor lesz, amikor meg akarom tenni a következő lépést.

Hierro

Hiányoznak az edzői munkával járó mindennapok?
Mindent élvezek, ami szembe jön. Ez nem hiányérzet kérdése. Élvezem az életet.

És mi a helyzet a jótékonysági meccsel, amire te is visszatérsz a Real Madridba?
A madridizmus olyasvalami, ami örökre megmarad benned, az ilyen meccseken pedig ez meg is mutatkozik. Arra emlékeztet, hogy milyenek voltunk régen és milyenek vagyunk még most is, hiszen a Real Madrid még mindig bennünk él. Ez az otthonunk, a stadionunk, a címerünk. Ahogy korábban mondtam, jelenleg semmit nem tervezek, minden jön majd magától.
Amit a klub és az alapítvány véghez vitt annak érdekében, hogy ez a mérkőzés létrejöhessen, óriási. Ez egy jótékonysági esemény, remek alkalom arra, hogy összejöjjünk. A játékosok, a szurkolók és a vezetők is a Real Madrid részének érezhetik magukat. Ez az újabb alkalom a találkozásra a legjobb, hiszen sok korábbi csapattársunkkal megszűnt a kapcsolatunk. Jól érezzük magunkat, ahogy a szurkolók is.

Mit gondolsz a Real Madrid igazolásaival kapcsolatban?
Visszatért az izgalom. Remek igazolásaik vannak, ami egy rossz szezon után logikus is. Gyorsan és jól léptek.

Zidane-nal a kormánynál…
Ez a legjobb hír a Real Madrid számára. Vele a volánnál minden visszatér a normál kerékvágásba. Ő lesz a csapat referenciapontja. A visszatérése a legjobb dolog, ami a Real Madriddal történhetett.

Hierro

Raúl pedig a Castillát irányítja…
Raúl jól felkészült, a Real Madrid egyik ikonja. Biztos vagyok abban, hogy fenomenálisan teljesít majd, ez nem is lehet másképp. A legjobbakat kívánom neki a Castillánál. Hatalmas tudással rendelkezik.

Mit gondolsz arról, ami Luis Enriquével történt? Hogy el kellet hagynia a válogatottat?
Ezúton is szeretném támogatásomról biztosítani és sok energiát küldök neki. Nehéz időszakon megy át. A család a legfontosabb dolog, teljesen logikus, hogy most velük akar lenni. Sok erőt és támogatást küldök neki. Remélem, hogy minden visszatér a normál kerékvágásba. Nagyszerű edző, magasra tette a lécet.
 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK