Butragueño: A srácok az iskoláinkban nagyon kíváncsiak, hogy végül leigazoljuk-e Mbappét

A klub legendája és intézményi kapcsolatokért felelős igazgatója, Emilio Butragueño a Real Madrid Alapítvánnyal kapcsolatos kérdésekre válaszolt egy interjúban. A korábbi kiváló futballista jó ideje segíti már a szervezet munkáját, aktív résztvevője az alapítvány projektjeinek.

A Real Madrid Alapítvány által végzett munka milyen mértéket ölt?
80 országban vagyunk jelen 900 projekttel és 105.000 gyermekkel, akiknek segítünk. 1998 óta több mint egymillió ember élvezhette az alapítvány nyújtotta előnyöket. A sportiskolák tökéletesek arra, hogy közvetítsék a klub értékeit, az egyenlőséget és a szolidaritást. Nagyszerű munkát végeznek a társadalmi integráció terén.

Mi az alapítvány fő célja?
Az, hogy gyermekeken segítsen, leginkább hátrányos helyzetű családokból származó gyermekeken, hogy elkerüljék az utcán rejlő veszélyeket: prostitúció, drogok, rossz társaság… Felajánljuk nekik, hogy vegyenek részt a projektjeinkben. Ez nagyon fontos munka. Amikor látom, hogy milyen munkát végez az alapítvány, büszke vagyok arra, hogy Madrid szurkoló vagyok.

Butragueno

És a következő lépés a Real Családi Ünnep?
Ez egy családoknak szánt találkozási lehetőség lesz. A Mad Cool Fesztivál helyszínén, az edzőközpont mellett délelőtt 11 órától este 11 óráig minden féle programok, események, versenyek, játékok lesznek családoknak. A fesztiválon befolyó összeget az alapítvány kapja majd, akik a sport-projektjeikre és a 37 befogató központjukra fordítják azt, ezzel 2000 gyermeknek segítve.

Meddig juthat el a Real Madrid Alapítvány?
Igazából nagy örömmel dolgozom az alapítvány alkalmazottjaival. Az általuk rendkívül hátrányos helyzetű területeken végzett munkának hála szétszakadt családokat hoztak újra össze, kimenekítettek gyermekeket extrém helyzetekből, az utcáról. A cél az, hogy annyi ilyen családot érjünk el, amennyit csak lehet, és hogy megerősítsük ezeket a projekteket. 2010-ben 9 országban voltunk jelen. A projektek megbízhatósága és elfogadottsága világszerte vitathatatlanul erős.

Bejárta a világot, tegnap Motrilban volt az alapítvánnyal. Mit mondanak a gyerekek? Aggódnak az első csapatért?
Persze. Ők is madridisták. A srácok az iskoláinkban nagyon kíváncsiak, hogy végül leigazoljuk-e Mbappét, vagy nem. Nagyon várják. Ez logikus. Figyelnek mindenre, ami a Real Madriddal történik. Ez a csapat mindig reményt visz a világba, a Real Madrid szeretete örök.

Látja a szurkolók izgatottságát az új projekt kapcsán?
Mindenhol. Vágyakozást és reményt látok. A csapat eléri, hogy a szurkolók újra és újra látni akarják őket. A Real Madridot akarják.

Butragueno

És milyennek látja a helyzetet Butragueño?
Optimistának kell lennünk, de türelemre is szükség van. Ez egy új projekt, a jó dolog pedig az, hogy a remény jelen van.

Van olyan gyerek ezekben az iskolákban, aki bejut a Real Madrid akadémiájára?
Nem ez a cél. A legfontosabbak a társadalmi szempontok, hogy foglalkozzunk a 7-17 éves gyerekekkel. Amikor felnőnek, megtalálják az útjukat. A legfőbb célunk nem az, hogy játékosokat találjunk, hanem az, hogy segítsünk a gyermekeknek beilleszkedni a társadalomba. A gyerekek fejlődését akarjuk elősegíteni. A legjobb hír, amit nemrég kaptunk, hogy a gyerekek iskolai eredményei is javuló tendenciát mutatnak. A szülők is beszállnak a munkába, hallgatnak ránk és segítenek a gyerekeknek. A szülők fejlődése is szembetűnő.

Látható, hogy örülnek a Real Madrid győzelmének?
Igen. Azt akarják, hogy a Madrid jól teljesítsen, öröm járja át őket, amikor a csapat nyer. Ők is ugyanolyan szurkolók, mint bárki más.

Az ön által végzett munka, utazni az alapítvány nevében és iskolákat látogatni, eléggé messze áll a profi futballtól, amiről ismertté vált…
Büszke vagyok a munkára, amit az alapítvány munkatársaival együtt végzünk, és arra is, hogy velük dolgozhatok. Igazság szerint rendkívüli módon lefoglal ez a munka.
 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK