A PSG felajánlotta, a Madrid nem kérte Neymart

Nagyot fordult a világ, de hogy is jutottunk el ide, és mit tartogathat a jövő? A MARCA összefoglalója.

A Barcelona épp intézményi krízist él át, a szurkolók közben izgatottan várják a Neymar visszavásárlásával kapcsolatos híreket, a PSG vezetői azonban egyértelművé tették álláspontjukat azzal kapcsolatban, hogy a brazilt visszaengedjék-e korábbi csapatához. Olyannyira, hogy Nasser Al-Khelaifi két alkalommal is felajánlotta a játékos leigazolásának lehetőségét a Real Madrid számára.

Azonban úgy tűnik, hogy túl későn tette ezt meg, hiszen a Real Madrid vezetése már nem számol ezzel a lehetőséggel. Hónapokkal ezelőtt még más lett volna a helyzet, azonban most már teljesen más irányt vettek a blancók tervei.

Neymar

A PSG nem látja megvalósíthatónak a játékos visszatérését Barcelonába. A két klub közötti kapcsolat nem jó, a feszültség odáig vezethető vissza, amikor a katalánok megpróbálták elcsábítani Marco Verrattit. A két nyárral ezelőtt történteket Párizsban nem felejtették el, a klubok közötti párbeszéd azóta sem zökkenőmentes. A PSG egy Rakiticnak tett megaajánlattal válaszolt, amire reagálva a katalánok komoly fizetésemeléssel marasztalták a horvátot, de a helyzeten a Rabiot-val kapcsolatos barcelonai mozgolódás sem segített.

Leonardo sportigazgatói kinevezése a párizsiaknál kicsit enyhített a kommunikáción, de még mindig érezhető a feszültség. Ha a PSG vezetőin múlna, Neymar sosem térne vissza a Barcelonába, bár azzal tisztában vannak, hogy a brazil távozni akar, jelenleg pedig az egyetlen lehetséges célpont számára a katalán csapat. Párizsban mindent megtettek azért, hogy felmérjék a piacot, még Coutinho esetleges üzletbe való bevonása is felmerült, bár igazából nem akarnak üzletelni a Barcelonával.

A Real Madridot nem lepte meg a PSG ajánlata. Tudják, hogy ez is a futball üzleti része, de jelenleg nem fontolgatják a rég áhított játékos megszerzését. Ha van jelenleg telített pályarész a csapaton belül, az a támadó harmad, ahol most a játékosok eladása az aktuális kérdés, többek között Gareth Bale esetében. Ha a walesi távozásával kapcsolatos kérdések megoldódnak, lehetséges, hogy a PSG ajánlata érdekessé válik, de a Bernabéu kapui jelenleg zárva vannak Neymar előtt.

Neymar

Ha a katalánok és a franciák közötti kapcsolatról elmondhatjuk, hogy romokban hever, a Real Madrid és a PSG között ennek ellenkezője tapasztalható. A két fél között rendszeres a párbeszéd, mindketten „baráti riválisként” tekintenek a másikra. A blancók minden esetben óvatosan kezelték a PSG játékosok iránti érdeklődés kérdését, próbálták minimalizálni a konfliktus lehetőségét.

Florentino Pérez nem habozott beismerni, hogy a párizsi klub kérésére adott ki a Real Madrid hivatalos közleményt a Neymar és Kylian Mbappé megszerzésével kapcsolatos pletykákra reagálva. A Real Madrid már jó ideje egyértelművé tette, hogy ha érdeklődnek a PSG bármely játékosáért, azt először a klubbal tudatják.

Neymart már hosszú idő óta, több mint egy évtizede emlegetik a Real Madriddal kapcsolatban. 2006-os látogatása a Bernabéuban, a végül alá nem írt szerződés, ami aztán eltörpült a Barcelonával kötött kontraktus mellett, ami azóta is különböző bíróságoknak ad munkát.

Lehetséges, hogy ez a mostani ajánlat megnyit olyan kapukat, amik eddig nem érzelmi, hanem sporszakmai okok miatt zárva voltak. 

Neymar és Mbappé

Az elmúlt időszakban olyan játékosok érkeztek Madridba, akik a korábban Neymar számára fenntartott helyet töltik be, a helyzet megváltozása pedig azt jelenti, hogy Mbappé árnyéka egyre erősebben vetül a blancók jövőjére. 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK