Paul Pogba hosszú nyár elé néz, a Real Madrid pedig türelmes

Az, hogy Zinédine Zidane legfőbb célpontja Madridban kössön ki, nem lesz egy gyors folyamat, a blancók egy már korábban többször bevált stratégiát alkalmaznak.

A Real Madrid várakozó állásba helyezkedik a „Pogba-művelet” kapcsán. Az AS belső forrásokra hivatkozva állítja, hogy a klub terve az, hogy a következő időszakban az erőforrásaikat a keret új idény tekintetében feleslegessé vált játékosainak eladására összpontosítsák. A stratégia része a francia középpályás érkezése is, azonban se nem gyorsan, se nem olcsón. Miközben a Bernabéu kijárata nyitva áll, a blancók azt várják, hogy a Manchester United is kinyissa a saját bejáratát, hogy megkezdődhessenek az érdemi tárgyalások.

Pogba leigazolása egy olyan ügy, amit Zidane a visszaérkezése óta szorgalmaz, és ami igazi türelemjátéknak ígérkezik. Az, hogy a klub kitart az átigazolási időszak utolsó pillanatáig az üzlet nyélbeütésének reményében, nem fogja azt eredményezni, hogy olcsóbban sikerül megszerezni a játékost. Florentino Pérez azonban már jól ismeri az ilyen jellegű átigazolásokat, hiszen Ronaldo Nazário (2002. augusztus 31.), Luka Modric (2012. augusztus 27.) és Gareth Bale (2013. augusztus 31.) esete is nagyon hasonló volt. A spanyol átigazolási időszak szeptember másodikán zár, jóval az angol után.

Pogba

Július közepéhez közeledve az látszik, hogy a Manchester United próbálja figyelmen kívül hagyni a szituációt, vagy legalább is házon belül szeretnék megoldani a helyzetet a játékos véleményének megváltoztatására tett kísérletekkel. Az Old Traffordon senki nem szeretne tárgyalni Pogbáról, ez pedig azt jelenti, hogy a Madrid pontosan nem is tudja, hogy mekkora összeget kellene fizetniük a francia világbajnokért. Kétségtelen, hogy drága lesz, de válasz hiányában csak tippelni lehet a pontos összegre.

Az, hogy Pogba és ügynöke, Mino Raiola a Madrid oldalán áll, tény, hiszen már kifejezték a játékos távozási szándékát a United irányába, de szorít íz idő, hiszen az angol együttesnek augusztus 9-ig kell megtalálnia a francia utódját, ugyanis ekkor zárul az angol átigazolási időszak, vagyis új játékost a United már nem igazolhat ezt követően. Úgy, hogy BL-szereplést nem tudnak ajánlani a jelölteknek, rendkívül nehéz dolguk van a pótlást illetően. 

A Financial Fair Play szabályainak betartását a Madrid nagyon óvatosan kezeli, a céljuk az, hogy az eladások és bevételek közötti különbség ne haladja meg a 100 millió eurót. A klub már megerősítette keretét, klubrekordnak számító kiadással, de Pogba-művelet kapcsán kulcsfontosságú lesz az olyan játékosok sorsának alakulása, mint például James, Bale, Isco, Lucas Vázquez.
 

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK