Beckham-mánia a Real Madrid 2003-as Ázsia-túráján

Amikor a Real Madrid 2003-ban Ázsiában járt, óriási őrület övezte David Beckhamet, amit az Adidas természetesen ki is használt.

2003 július 26-án a Real Madrid megérkezett a dél-kínai Kunming Changshui Nemzetközi Repülőtérre, miközben a várost az Imbudo nevű tájfun fenyegette. Így indult a klub első ázsiai túrája. A csapat első állomása Kína volt, de később Japánba és Thaiföldre is elutaztak.

David Beckham leigazolása a Real Madrid státuszát egy új szintre emelte, és mivel az angolt óriási imádat övezte Ázsia-szerte, a keret hatalmas figyelmet kapott.

„Megértem a média érdeklődését David irányába, de 25 Real Madrid játékossal érkeztünk” – nyilatkozta Jorge Valdano, a klub általános igazgatója, reagálva a Beckham körüli elképesztő őrületre. 

Beckham

Számtalan anekdota született ezzel a túrával kapcsolatban, de a helyiek számára is. „Amikor megtudtam, hogy Beckham a 23-as mezt fogja viselni, nem pedig a 7-est, megpróbáltam replika mezt venni ezzel a számmal. Lehetetlen volt,” – mondta egy helyi boltos, Zhong Baohua. „Odaértek előttem. Mindegy volt, hogy mit ajánlottam, egyszerűen nem kaphattam.” 

Beckham Madridba érkezése a pályán kívül is óriási hatást váltott ki, az Adidas pedig úgy érezte, hogy reagálnia kell az angol által generált, megnövekedett eladási számokra.

„Bármilyen madridos termékre is került rá Beckham neve, a Madrid nem tudott nem eladni mindent” – mondta az Adidas egyik munkatársa.

Annyit beszéltek Beckhamről, akkora volt a médiafelhajtás körülötte, hogy szerette volna ő maga is tisztába tenni a dolgokat, így az utazás előtti sajtótájékoztatón elmondta: „Ahogy én tudom, a Real Madrid azért igazolt le engem, hogy futballozzak.”
 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK