Solari a Premier League-be vágyik

A Real Madridból idén tavasszal menesztett Santiago Solari szívesen vállalna munkát a Premier League-ben.

Solari rövid időszaka a Real Madrid kispadján 2019 márciusában ért véget, amikor Zinédine Zidane visszatért a Bernabéuba. Az argentin szakember eredetileg Julen Lopetegui ideiglenes pótlására érkezett, viszont a jó kezdés után úgy tűnt, hogy hosszabb távon is számolnak majd vele. Nem sokkal azután azonban, hogy a BL-címvédő búcsúzott a Bajnokok Ligája sorozattól az Ajax ellen, menesztették.

Solari azóta nem dolgozott edzőként, de a 42 éves szakember úgy érzi, kész visszatérni a kispadra, a Premier League pedig vonzó hely lenne számára.

„Szeretnék Európában dolgozni, egy komoly projekten, az egyik nagy bajnokságban” – mondta a BBC Sportnak.

Solari

„Az előző idényben követtem a Premier League-et, megfigyeltem, hogy milyen hatalmas fejlődésen ment keresztül. Fantasztikus idényt futottak az angol csapatok. Rengeteg eltérő kultúra képviselteti magát, vannak spanyol, német, angol edzők, de a világ minden tájáról láthatsz szakembereket, akik közösen teszik lehetővé a fejlődést.”

„Én az olyan focit részesítem előnyben, ahol a csapat az első, ahol támadó futball, nagy tempó, agresszivitás látható annak érdekében, hogy magas védekezéssel, gyors váltásokkal lehessen operálni, és természetesen megvan ehhez a kellő tehetség is.”

„A Premier League számai elképesztőek, csak megerősítik a változást. Tizenöt évvel ezelőtt három olyan meccs volt a bajnokságban, ahol az egyik csapat 70%-ban birtokolta a labdát. Három éve már 30. Két éve 60, az előző idényben pedig 67.”

A kérdésre, hogy keményen elbántak-e vele Madridban, Solari csak annyit mondott: „Ez magánügy. Ez futball. Megtiszteltetés volt a Real Madridot szolgálni.”

Egyelőre még kérdéses, hogy hol folytatja a munkát Solari, azonban David Beckham csapatával már szóba hozták, így az USA is egy lehetséges állomás az argentin számára.
 

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK