Fatih Terim: A Real Madrid ellen játszani nagy lehetőség

A Real Madrid elleni összecsapás előtt a Galatasaray edzője is megtartotta a szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatót.

A török klub mestere szerint ki kell használniuk azt, hogy a Madriddal kerültek szembe a Bajnokok Ligájában: „Megmondtam a játékosaimnak is, hogy nagy szerencsénk van egy ilyen ellenféllel. Remek lehetőség ez arra, hogy megmutassák a képességeiket másoknak, s persze saját maguknak is. Ez a legfontosabb csoportmeccsünk, azt kell mondanom. A Mallorca ellen hat vagy hét játékost is pihentettek, ráadásul a Clásico is későbbre tolódott, mely tényezők mind a Madrid malmára hajtják a vizet. Tudtak lazítani, kipihenhették magukat erre az ütközetre.”

A szakember értékelte a blancók helyzetét is: „Nagyon fontos ez a mérkőzés a továbbjutás szempontjából. Nem szokványos dolog, hogy a Real Madrid a csoport utolsó helyén szerepel. Sok kritika éri őket emiatt. Ez persze egy ilyen nagy klub esetében magától értetődő. Zidane egy megkérdőjelezhetetlen tekintély, remek edző, s pontosan tudja, hogyan kezeljen egy ilyen válsághelyzetet.”

Fatih Terim

A mérkőzés kapcsán taktikai szemmel is megfogalmazott pár észrevételt: „Nyomást kell gyakorolnunk. Nem kényelmesedhetünk el. Pontosan kell tudnunk azt, mikor kell birtokolnunk a labdát, s mikor adhatunk át nekik területeket. Ezt tökéletesen elterveztük. Nagyon komoly potenciál van a támadó alakzatban, a góljaik közel felét kontratámadásokból szerzik. Azonban vannak problémáik a védekezéssel.”

Természetesen nagyon bízik a hazai közönség erejében: „A madridiak mindig képesek irányítani a játékot, ezt jól tudjuk, remekül elemzik az ellenfeleiket, mindenki tisztában van ezekkel a tényezőkkel. De magasfokú koncentrációval és az elkötelezett szurkolóinkkal kiegészülve jól szerepelhetünk.”

Úgy tűnik, Radamel Falcao kihagyja az összecsapást, hiszen mostanság nem edzett együtt a csapattal. Egyelőre azonban Terim nem zárta ki a szerepeltetését: „Minden hiányzót megérez a csapat, nem szükséges éppen Falcaót kiemelni. Már 19 napja nem edzett a többiekkel. Fogunk vele beszélni. Nagyon fontos természetesen a jelenléte. Lemina most jól van, de 25 napot hagyott ki, igaz, az utóbbi kettőben már csatlakozott a többiekhez. Mérlegelni fogjuk a helyzetüket. A lehető legjobb csapatunkkal lépünk majd pályára, hogy a legelőnyösebb arcunkat mutathassuk.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK