Egytől egyig: Galatasaray – Real Madrid (0-1)

A Real Madrid a Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában Isztambulba látogatott a Galatasaray otthonába. Zidane csapata eddig két meccsen csupán 1 ponttal szerénykedett, így a továbbjutás szempontjából is kötelező volt a győzelem. Jöjjön a szokásos értékelés, továbbra is szubjetkíven.

Csapatok 

Real Madrid (7)
Lehetett volna sokkal több gól a meccsen, azonban Courtois tett arról, hogy nullára hozza hátul, míg elől a támadók arról gondoskodtak, hogy 94 percig izgulni kelljen a 3 pont miatt. A legnagyobb ziccereket mind sikerült Muslera kezébe adni, a helyzetkihasználás elég kritikus szintet ütött meg ezúttal Isztambulban. A kreativitással nem volt gond, sikerült gólhelyzeteket kialakítani, azonban ennyi lehetőségből legalább 2-3-at illene gólra váltani ezen a szinten. 26 kapuralövés, ebből 12 alkalommal sikerült is eltalálni Muslera kapuját, ezekből viszont csupán 1 gól született. Végső soron sikerült elhozni a 3 pontot, a csapat megszerezte első győzelmét az idei BL szezonban, így már csak reménykedhetünk a szebb folytatásban. 

Galatasaray (5)
A mérkőzés első 15 percében jóformán megnyerhették volna a meccset, ugyanis 2-3 tiszta ziccert rontott a török csapat. A madridi gól egyértelműen megfogta őket, a lendület jócskán alábbhagyott Kroos találata után. A mérkőzés második félidejében töretlenül próbáltak eljutni Courtois kapujáig, ebből viszont a Real Madrid tudott nagyon sok kontrát indítani. Végül nem sikerült otthon tartaniuk egy pontot sem, így a csoport utolsó helyén szerénykednek. 

Játékosok

A meccs embere – Toni Kroos (9)
A középpálya motorja volt, egyedül képes volt szervezni a madridi támadójátékot, védőmunkában pedig magához képest is kiemelkedőt nyújtott. 4 szerelést mutatott be, ami a csapatban a második legtöbb Varane-nal holtversenyben, 4 kulcspasszt tud felmutatni, valamint a mindent eldöntő találat is az ő neve mellett áll. A szokásoshoz képest több támadófeladata volt, a középpályások közül ő ért fel általában az ellenfél büntetőterületéhez a második hullámban. Jól szervezte a játékot, kellemes meglepetés volt. 

Thibaut Courtois (8)
Megérdemli a dicséretet, ugyanis ő tartotta meccsben a Real Madridot. A Galata könnyen 2-3 gólos előnyben találhatta volna magát nagyjából 15 perc után, ám a védelem korai rövidzárlatait ezúttal sikeresen menedzselte a belga hálóőr. 3-4 kulcsfontosságú védése volt, azt hiszem a szurkolók is ilyen produkciót várnak tőle. 

Dani Carvajal (6,5)
Védekezésben Babelnek sikerült néhány alkalommal túljárnia az eszén, de alapvetően rendben volt ez. Szokásos módon pörgött egész meccsen, a támadások hathatós közreműködője volt. Egyértelműen ő az elsőszámú jobbhátvéd, számomra ezt ezúttal is bizonyította. 
 
Sergio Ramos (6,5)

A védelem vezére volt, habár neki is voltak kihagyásai fejben. Több fontos felszabadítás is fűződik a nevéhez, fontos volt a jelenléte ezúttal is a hátsó harmadban. 5 tisztázás fűződik a nevéhez, de a levegőben is meggyőző teljesítményt nyújtott.

Raphaël Varane (6)
Labdával magabiztos volt, Ramosnál ezúttal ilyen tekintetben jobb teljesítményt nyújtott, a védekező munkája azonban hagyott némi kívánnivalót maga után. Több alkalommal állította meg a Galata akcióit, viszont Andone több alkalommal meg tudta verni a francia világbajnokot. 

Marcelo (6)
Felemás, mint mindig. Támadásokban mutatott némi sebességet, ügyesen kombinált az Hazard-Benzema párossal, védekezésben pedig a szokásos szolid performansz volt az övé. Fegyelmezettebb játékot produkált a megszokotthoz képest, éppen ezért igyekezett azért legjobb tudása szerint segíteni Ramoséket, bár látszik rajta, hogy sebességben sajnos bőven verhető. 

Casemiro (6,5)
Zidane ezúttal hátra parancsolta a brazilt, ami abban nyilvánult meg, hogy nem nyargalt annyit előre, mint általában szokott, így viszont nem keletkeztek akkora üres területek a középpályán mögötte. Ennél fogva a teljesítménye kevésbé volt látványos, de többször sikerült neki kulcsfontosságú pillanatokban megakasztani a törökök kontráit, 6 sikeres szerelést mutatott be. Labdával viszont szörnyű volt, rengeteg labdát szórt el, volt, hogy saját tizenhatosa előtt is, ebből pedig nem egy kellemetlen pillanatot szerzett védőtársainak.  

Fede Valverde (7)
Újabb meggyőző játék a fiatal uruguayi középpályástól. Dinamikus játékot mutatott be, labdaszerző munkája nagyon fontos volt a csapat számára, több alkalommal sprintben futott vissza a labdavesztések után. A pálya közepén szinte mindenhol feltűnt, 80 perc után James váltotta a pályán. 

Rodrygo Goes (7)
Zidane bedobta a fiatal brazilt az isztambuli pokolban a kezdőcsapatba, aki a kezdeti megilletődés után megmutatta, hogy kellene ezt csinálni. Robbanékonyságával többször sikerült meglepnie a törökök védelmét, akik nem is nagyon merték bántani. Ennél több játéklehetőséget érdemel, Viníciusnál érettebb játékot mutat. 

Eden Hazard (7,5)
Egyre jobb lesz ez, üde színfoltja volt a csapatnak. Képes volt lendületet vinni az amúgy fásult játékba, több alkalommal is helyzetbe hozta társait, míg Kroos is az ő passzából talált be. Könnyen felkerülhetett volna a neve az eredményjelzőre, ezúttal a szerencse sem volt vele.

Karim Benzema (5)
Ennél többet nem tudok adni neki. A támadó trió legrosszabb teljesítménye ezúttal az övé, egyszerűen lassú volt, a kínálkozó lehetőségeket is nagyon gyengén oldotta meg. Voltak jó meglátásai, próbálta kiszolgálni a többieket, amit jól mutat a csapatban elért legtöbb kulcspassz (5) is, de egy csatárnak még mindig az lenne a dolga, hogy a ziccereit kíméletlenül kihasználja.

Cserejátékosok

Vinícius Junior (4)
10 percet kapott ezúttal, de nem tudott hatással lenni a támadójátékra. Továbbra is nagy kérdőjelek vannak vele kapcsolatban.

James Rodríguez (6)
A cserejátékosok legjobbja volt, labdabiztossága fontos volt abban a periódusban, amikor pályára lépett.

Luka Jovic (-)
Nem jutott neki túl sok játékperc ezúttal sem, így nem igazán tudott hatással lenni a játékra. Vele kapcsolatban felmerül megint a szokásos madridi cserecsatár probléma, mégpedig az, hogy a csapat nem tud, de nem is akar alkalmazkodni az ő játékához. Itt felmerül bőven Zidane felelőssége is, ugyanis jelenleg két teljesen különböző stílusú csatár áll rendelkezésére, a góllövésre specializálódó Jovicot pedig látványosan nem tudja használni. Remélem, hogy nem megy rá a karrierje, és sikerül valahogyan beépíteni a csapatba. 

Edzői teljesítmény – Zindedine Zidane (7)
A kezdővel ezúttal nem volt olyan probléma, mint Mallorcán. Valverde és Rodrygo is lehetőséget kapott egy fontos BL meccsen, a játékkal sem volt probléma, itt a helyzetkihasználás miatt hullajtott majdnem pontot a Madrid. Kicsit megkönnyebbülhet a francia mester, sikerült lehozni az első győztes meccset az idei Bajnokok Ligája szezonban. Kíváncsi leszek a folytatásra, a sok sérülés nem könnyíti meg a mester dolgát, ugyanis hetente kell lassan új kezdőt összegyúrni. Más kérdés, hogy a rengeteg sérülés felvet bizonyos kérdéseket a szakmai stáb felé, mindenestre Zidane egyelőre lélegzetvételhez juthat.
 

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK