Militão: Várakozásra ítélve

Éder Militão tudta, hogy nem első számú védőnek érkezik a Real Madridba. Az 50 millió eurós ára azonban előzetesen arra engedett következtetni, hogy annál több lehetőséget fog kapni, mint amennyit valójában kapott az elmúlt időszakban.

A brazil képes a védelem közepén vagy a bal oldalán játszani, de Zinédine Zidane nem biztosít számára folyamatos játéklehetőséget. 

„Ha Zidane megadja a lehetőséget, jó munkát fogok végezni” – mondta bemutatóján a brazil védő.

A 21 éves játékos mindössze 4 mérkőzésen lépett pályára azóta, hogy megérkezett a Santiago Bernabéuba. A Levante ellen debütált, amikor is a második félidőben állt be, miután a blancók már 3-0-ra vezettek. A találkozó vége 3-2 lett.

Militao

Négy nappal később Militão a PSG elleni csúfos vereség alkalmával a kezdőben kapott helyet, 3-0.

Egy héttel ezután visszatért a csapatba, amikor Zidane nyolc változtatást eszközölt a csapatban az Osasuna elleni 2-0-s hazai győzelem alkalmával.

A brazil utolsó pályára lépése a Mallorca elleni pofon alkalmával történt meg, amikor csereként szállt be a meccsbe a sérült Varane helyére, 1-0-s hátránynál.

Miután még mindig a Ramos – Varane kettős a preferált védőpáros, Militão mindössze 300 percet tölthetett a pályán érkezése óta.

Ha ezt összehasonlítjuk Nacho tavaly előtti játékperceivel, aki a 2017/18-as idényben volt a 3. számú középső védő, jelentős a különbség, hiszen a spanyol ekkorra már 901 percnél járt. Az előző idényben ugyanerre az időszakra Nacho 779 percet gyűjtött össze, mint Ramos és Varane helyettese.

A válogatottban is hasonló helyzetben
Militão a brazil válogatottban 2018 szeptemberében debütált, Tite keretében pedig azóta is állandó tag. Igaz, hogy folyamatos játéklehetőséget itt sem kap.

A brazil csapat Militão debütálása óta 19 alkalommal lépett pályára, a Real Madrid védője ezek közül hat találkozón szerepelt, többek között a Copa América döntőjében, Peru ellen, ahol 13 percet kapott.
 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK