Valverde: Sosem fogom elfelejteni azt, amikor először játszottam a Bernabéuban

A Real Madrid fiatal középpályása a Realmadrid TV munkatársával beszélgetett.

„Sosem fogom elfelejteni azt, amikor először játszottam a Bernabéuban. Látni az egész stadiont, ahogy habfehérbe öltözött, és várták, hogy beálljak, csodás volt. Egy igazi harcos vagyok, aki mindig szívesen dolgozik, a Real Madridban pedig nagyon jó társaságban tehetem ezt. Vannak itt olyanok, akik rengeteget segítenek abban, hogy játékosként és emberként is fejlődj.”

„Nincsenek szavak arra, hogy jellemezni tudjam Zidane-t. Ha csak odaköszön neked, már abból is tanulsz valamit. Nagyon jó érzés, hogy ez edző hisz bennem, és abban, amiért ez az uruguayi játékos küzd.”

Gyerekként arról álmodoztam, hogy egy hatalmas stadionban játszhatok úgy, hogy a nevemet skandálják. Ez egy igazán különleges álom volt, de nem igazán foglalkoztam vele egészen az elmúlt évekig, és addig, amíg a Real Madrid elkezdett érdeklődni irántam. Ez volt az a klub, amiről álmodoztam, amihez csatlakozni akartam. Úgy gondoltam, hogy megérte harcolnom a családomért, és ez volt az a pillanat, amikor fel kellett fognom, hogy mi történik, el kellett fogadnom és ki kellett élveznem.”

Valverde

Amikor csatlakoztam a Madridhoz, csak ámultam. A fogadtatásom, a létesítmények, a rengeteg dolog felfedezése, ami egy Uruguayban játszó játékos számára lehetetlennek tűnik. Magad mögött hagyod a barátaidat, a családodat, de tisztában voltam vele, hogy keményen kell küzdenem azért, hogy a Real Madridban játszhassak, ezt a lehetőséget pedig nem szalaszthattam el.”

„A legnagyobb erősségem a játék olvasása és a sebességem a labdával. Olyan játékos vagyok, aki mindig megpróbálja a maximumot nyújtani, függetlenül attól, hogy hol kell játszanom, és jól bírom az előre- és visszafutásokat. Mindkét büntetőterületen megtalálható vagyok, védekezni és támadni is tudok. Mondhatni temperamentumos vagyok a pályán.”

„Amikor csatlakozol a Real Madridhoz, készen kell állnod bármire. Igazán élveztem a Castillánál töltött időszakot, a lehető legtöbbet hoztam ki belőle. Megtanultam, hogy attól, hogy a Real Madrid mezét viseled, még vannak kihívások.”

Kroos számomra példakép. Sosem gondoltam volna, hogy egy öltözőben lehetek vele, imádom, hogy együtt játszunk, edzünk, beszélgetünk és viccelődünk. Csodálom a nyugalmát, és ahogy a meccseket látja. Sosem izgatja fel magát. Nem tudom, hogy hogyan csinálja.”

Casemirót mindig kiemelem, mert mellette vagyok az öltözőben, és megvan köztünk a dél-amerikai kapocs. Mindig beszélgetünk a fociról és viccelődünk. Olyan személyiségtípus, amit nagyon kedvelek, és amilyen én magam is szívesen lennék. Igazi harcos, küzd a csapatért, mindenkit támogat és ösztönöz. Ő és Ramos is olyan példaképek, amilyennek minden játékosnak lennie kellene, aki a Real Madrid mezét viseli.”

Arról álmodom, hogy játékosként és emberként is fejlődhetek tovább. Szeretném, ha lenne egy családom és gyermekeim, akik figyelhetnék, ahogy a Real Madridban játszom.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK