A Real Madrid fogadott Kroosra, és nyert

A Real Madrid első döntése a csalódást keltő 2018/2019-es idényt követően Toni Kroos akkor 2022-ig szóló szerződésének meghosszabbítása volt. A német 2023-ig írt alá a blancókhoz.

Kroos volt az egyik játékos, aki az előző idény után a kritikák középpontjába került a csapat gyenge teljesítménye kapcsán, de Zinédine Zidane forradalmának ő az egyik vezéralakja.

A német középpályás az elmúlt hónapokban visszatért a legjobb formájához és a blancók egyik húzóemberévé vált.

„Négy évig a legmagasabb szinten játszottam, ebben az évben viszont gyengébben, mint akkor. Nem olyan rosszul, mint azt sokan szeretnék, de rosszabbul mint korábban. Még mindig boldog vagyok a Real Madridban” – mondta Kroos a szerződéshosszabbítása után. 

Kroos

A német is hozzájárult ahhoz, hogy hazája válogatottja kijusson a 2020-as Európa-bajnokságra. Trófeagyűjteményéből már csak ez a cím hiányzik.

Manuel Neuerrel karöltve azon kevesek egyike, aki megyerte a 2014-es világbajnokságot Joachim Löw irányítása alatt. Amióta a német szakember ül a válogatott kispadján, senki nem játszott több meccset (95) vagy lőtt több gólt (17) mint Toni Kroos.

„Ő mindig egy talizmán, még akkor is, ha a csapat megakad” – mondta Löw a Real Madrid játékosáról. „Ő egy hihetetlenül fontos játékos, igazi példakép a többiek számára. Példaértékű, ahogy erre a szakmára tekint.”

Ebben az idényben Karim Benzemát leszámítva – aki vezeti a LaLiga góllövőlistáját – senki nem kezdett olyan jól, mint a 29 éves német. Fede Valverde feltűnése lehetővé tette Kroos számára, hogy sokkal szabadabban játsszon a pályán.

A számok nem hazudnak. Ebben az idényben nincs nála nagyobb hatékonysággal passzoló játékos a keretben (93,3%).

„Csodálom a nyugalmát, és ahogy a meccseket látja. Sosem izgatja fel magát. Nem tudom, hogy hogyan csinálja.”mondta róla Valverde.

Kroos visszatért, talán a legjobbjához. Gólokat szerez, gólpasszokat oszt. A Real Madrid egyik fontos eleme és az új német válogatott vezére. Low dicséri, Zidane pedig hálás érte. Csak idő kérdése volt, hogy újra láthassuk az igazi énjét.
 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK