Hazard: Nyáron 80 kiló is voltam, de könnyen leadtam a túlsúlyt

Eden Hazard egy francia lapnak nyilatkozott a Real Madriddal kapcsolatos élményeiről, Zidane-ról, PSG-ről.

„Ha valaha is visszatérek a Ligue 1-be, a célállomás kizárólag a Lille lehet. Mindig nemet mondtam a PSG-nek. Soha nem igazolnék oda. Tökéletesen tisztában vagyok azzal, hogy ez mit jelent. Egy olyan csapatról van szó, amelyikkel esélyed van megnyerni a BL-t, de akkor sincsenek ott a prioritási listámon. Ha visszatérek a francia bajnokságba, akkor csak a Lille-be.”

„Nem fogok hazudni, amikor nyaralok, akkor valóban nyaralok. Azok közé tartozom, akik könnyedén szednek fel túlsúlyt, de könnyen is adják le azt. Amikor 18 évesen a Lille játékosa voltam, 72 kilót nyomtam. Majd jött rám némi izom, 75 lettem. Ezen a nyáron felmentem 80-ig, de tíz nap alatt sikerült leadnom, ami feljött.”

Hazard

„Örülök annak, ahogy számomra az elmúlt hónap alakult a Real Madridban. Gólt lőttem, gólpasszokat osztottam ki, tizenegyest is kiharcoltam a csapatnak. Ebben az időszakban többet volt nálam a labda, sokkal többször sikerült kicseleznem az ellenfelek játékosait. Az első meccseimen próbáltam sokkal egyszerűbben játszani, de az emberek többet vártak tőlem.”

„Courtois kulcsszerepet játszott a beilleszkedésemben, de az, hogy ilyen sok franciául beszélő játékos van a csapatban… Varane, Mendy, Benzema… Nagyon megkönnyíti a dolgokat.”

„A 7-es mezt Mariano használta, én pedig nem akartam ebből nagy ügyet csinálni, ez nem az én stílusom. Tudtam, hogy Modric viselte a 10-est, Lucas pedig a 17-est, ami a Chelsea-ben volt mezszámom. A döntést végül a klub hozta meg.”

„Zidane nem a szavak embere. Egyszerűen kezeli a dolgokat, de mindig szakít időt a mérkőzések előtti beszélgetésekre, aminek köszönhetően sokkal nyugodtabb leszek. „Légy boldog!”. Ezt szokta mondani. Ő egy olyan ember, aki azonnal a lényegre tér, és aki imádja a játékosait. Szívesen alakít ki érzelmi kötődést a csapattal, azokkal a játékosokkal is, akik nem kezdenek. Sokat dolgozunk labdával, a gyors előre játékra koncentrálunk. Sarri ennél valamivel szigorúbb volt, az ismétlésben hitt. Három évet töltöttem el olasz edzőkkel, de Zidane-nal sokkal könnyebben megtalálom a helyem.”

Zidane

„Nehéz volt lemásolni Zidane játékát. De amikor megfigyelted azt, ahogy a labdát kezelte, ahogy passzolt, elegáns volt. Ott volt még Henry is. Róla nem sokat beszélhettem a Chelsea-nél. (nevet) A generációm YouTube-on nézegetett videókat. Aztán kimentünk a kertbe és megpróbáltuk leutánozni Zidane-t. Először a világbajnokságon beszéltem vele, akkor azt mondta nekem, hogy jó lenne, ha a Real Madridba mennék.”

„Egy álmom vált valóra, amikor a Real Madrid játékosa lettem. Már azóta ennek a csapatnak szurkolok, amióta otthon, a kertben focizgattam. Zidane volt a példaképem. Amikor láttam őt játszani a TV-ben, varázslatos volt. Gyakran mentünk nyaralni Spanyolországba. De sosem Madridba.”

„Nem voltam frusztrált amiatt, hogy korábban nem igazoltam a Real Madridba. Mindig jól mentek a dolgaim. Amikor a Lille-ben játszottam, megvolt a lehetőség arra, hogy ide igazoljak. Még csak 21 éves voltam, ki akartam próbálni magam Angliában.”

„Végigcsináltam az előszezont. Két nappal a vigói meccs előtt fájdalmat éreztem a combomban. Zidane megkérdezte, hogy szeretnék-e vizsgálatot. Az orvos megcsinálta. Láttuk, hogy van egy kis sérülés az egyik izmomon. Az edző nem akart kockáztatni.”

Ma még nyerhetsz egy madridista telefontokot, részletek a Facebook-posztban!

„A PSG ellen megvolt a lehetőségem 1-1-nél, de a második félidőben semmi. Ez volt az első igazi meccsem a Realban. Nyernünk kell ellenük a Bernabéuban ahhoz, hogy bebiztosítsuk a továbbjutást. Ez után a meccs után sok kérdésre választ kapunk azzal kapcsolatban, hogy hol tartunk.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK