Marcelo: Messze van még a karrierem vége

A Real Madrid brazil védője egy YouTube-csatornának nyilatkozott. Az interjú során szóba került többek között Rodrygo és Vinícius, de a játékos múltja és jövője is.

„A Real Madridnál sokkal nagyobb a nyomás, mint Brazíliában. Nem igazán tudok tippeket adni Rodrygónak és Viníciusnak, hiszen nagyon érettek, és már előrébb járnak azzal, hogy a Real Madrid játékosai. Tudják, hogy minden meccsen bizonyítaniuk kell, mivel ha nem így tesznek, akkor el fogják várni tőlük. Játszhatsz három nagyszerű meccset, de ha jön egy rossz, akkor azonnal jönnek a kritikák is, és sokkal többet fognak várni tőled.”

„Én is 18 évesen érkeztem meg a Real Madridba, és azt gondoltam, hogy felnőtt vagyok, mert egyedül csináltam mindent, de nem így volt. Rodrygo nekem olyan, mint egy kisgyerek, még nagyon fiatal, lényegében nem élt át még szinte semmit a karrierje során. Nagyon örülök, hogy a világ legjobb csapatában lehet ilyen fiatalon, és hogy ilyen jó mérkőzések vannak mögötte. Ezzel a hozzáállással még sok jó meccs vár rá.”

Marcelo, Vinícius, Rodrygo

„Vinícius a korához képest fejben nagyon rendben van. Az emberek sok mindent mondanak, de nem tudják, hogy valójában mi történik a pályán. Az emberek azt a következtetést vonták le, hogy Vinícius azért sírt a gólja után, mert a Real Madridban hatalmas a nyomás és nem lőtt előtte gólokat, de lehetetlen megmondani, hogy valaki más mire gondol. Nem ez volt az első és nem is az utolsó alkalom, hogy sírt. Biztos vagyok benne, hogy a többi már örömkönny lesz.”

„Hosszú a szezon, 50-60 mérkőzést kell lejátszani. Jó úton haladunk, de mindig van mit javulni. De rendben vagyunk. Mindenki magabiztos.”

„Fontosak a címek, a tornák, de van egy személyes, családi oldala is a dolgoknak, ahonnan az erőt kapod. Ezek az energiaforrások. A Liverpool elleni döntő nehéz volt nekem, elkezdtem bizonyos dolgokat még inkább értékelni. Sok ember átmegy ezen. Ezt nem lehet irányítani. Ha nem tudod kontrollálni magad, az nagy baj. Ez a dolog megtörtént, én pedig elmeséltem. Segített, hiszen tanultam belőle és másként tekintek bizonyos dolgokra. Ez volt a harmadik döntőnk, és nem kellett volna semmi bajnak történnie, de mégis így lett. Milliók küzdenek ilyen problémákkal. Az első döntőben semmi nem történt, mert minden nagyon új volt, de a többiben már tudtam, hogy mi vár ránk. Győznöd kell, ha pedig a Real Madrid játssza a döntőt, azt meg kell nyernie, ez óriási nyomást jelent.”

„A jó dolgok kiütik a rossz emlékeket. Olyan sok éve vagyok már a Real Madridnál. Már a fogadtatásom is nagyszerű volt, ez a 14 év örömmel, sok munkával és áldozattal járt. Rengeteg barátot szereztem, ezt pedig egy életre magammal viszem.”

„Az összes mérkőzés közül a legfontosabb az első volt, amikor láttam, hogy be fogok állni. Ronaldóval melegítettem be. Nem tudom, mire gondoltam, csak játszani akartam. Eléggé zavarban voltam.”

„Egész életemben kötődni fogok a Real Madridhoz, de még nem gondolkodok azon, hogy mit fogok csinálni a jövőben. Mindig rövid távban gondolkodok. A következő meccs, a holnapi edzés… Még nagyon messze van a karrierem vége.”

Marcelo

„A padon az ember azt érzi, hogy készen áll a játékra és arra, hogy segítse a csapatát.”

„Úgy gondolom, hogy ha valaki visszatér Brazíliába, akkor úgy kell visszamennie, hogy magas szinten tud teljesíteni. Ha én visszatérnék egyszer, akkor így tennék, nem akarnék csak úgy játszogatni. Ott is magas szinten játszanak.”

„A Flamengónak fogok szurkolni a kupadöntőben, mivel brazil csapat, és a brazilokért kell szorítanom.”
 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK