Di María és a megromlott viszony

Ángel Di María négy idényt töltött el a Real Madridban. Ez idő alatt megnyerte a Bajnokok Ligáját, a spanyol bajnokságot, a Király-kupát, a Spanyol Szuperkupát és az UEFA-Szuperkupát. Összesen hat kupát gyűjtött be, de ez sem volt elég, hogy megszerettesse magát a Madrid szurkolóival.

A markolás
A Bernabéu közönsége egy bántó gesztus miatt lett dühös, amikor 2014. január 6-án Di Maríát Gareth Bale váltotta egy Celta Vigo elleni mérkőzés 70 percében. A nézők kifejezték nemtetszésüket az argentin teljesítménye kapcsán (már nem először), amit a játékos úgy fogadott, hogy nemi szervét megszorongatva jelezte a nézők felé a véleményét. Később tagadta a szándékosságot, azt állította, hogy senkit nem szeretett volna megbántani, különösen a Bernabéu közönségét nem.

A világbajnokság
Florentino Pérez állítólag szerette volna elérni, hogy Di María ne lépjen pályára a világbajnoki döntőben. Di María 2015 július 5-én megsérült a belgák elleni mérkőzésen. Izomproblémája volt, ami miatt partvonalon kívülre kényszerült, a Real Madrid pedig pont ebben az időszakban tárgyalta az ügyét a Manchester Uniteddel. A blancók azt akarták, hogy ne lépjen pályára a döntőben, ne kockáztassa a sérülés súlyosbodását.

A játékos később a következőt mondta az eset kapcsán „Egy levél érkezett Madridból, amiben azt kérték, hogy ne játsszak. Széttéptem és nem foglalkoztam vele.” Az argentin aztán nem volt bevethető a döntőben, de a kapcsolata a Madriddal teljesen megtört.

Di María

Florentino szemrehányása
Di María távozott a Unitedhez, de a blancók 10. BL-győzelmében játszott komoly szerepe miatt érzékeny veszteség volt. Florentino Pérez a játékost hibáztatta a történtekért. „Olyan komoly pénzügyi feltételei voltak, amit a Madrid nem tudott megengedni magának.”

A Barcelonát akarta
Di María egy lépésre volt attól, hogy a Nou Campba tegye át a székhelyét még 2017-ben, de az üzlet végül nem jött létre. A játékos szívesen ment volna, ezt azonban a Madrid szurkolói bizonyára soha nem bocsátották volna meg neki. „Egyszerre voltam közel a Barcelonához és messze onnan. Nehéz ilyen klubokhoz csatlakozni, reménykedtem, de végül nem sikerült.” – nyilatkozta később a játékos.

Két gól és hatalmas ünneplés a Madrid ellen
A hab a tortán az aktuális idény első BL-meccse volt, ahol Di María brillírozott, szétszedte a Real Madridot és egyáltalán nem jelentett problémát számára góljainak őszinte ünneplése.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK