A Lyon megpróbálja „hazacsábítani” Karim Benzemát

A Lyon elnöke, Jean-Michel Aulas és a klub sportigazgatója, Juninho Pernambucano szeretnék felajánlani a Real Madrid támadójának, hogy karrierjét Franciaországban fejezze be.

Karim Benzema jelenleg madridi karrierjének egyik legtermékenyebb időszakát éli, vezeti a spanyol bajnokság góllövőlistáját, folyamatosan küzdi feljebb magát a különböző rekordok ranglétráin a Bernabéuban. Nemrég döntötte meg Puskás Ferenc bajnoki gólrekordját, és lett a hatodik a Real Madrid góllövőinek örökranglistáján, hattal lemaradva a magyar legendától és látótávolságban Santillanától. Még Alfredo di Stéfano sincs lehetetlenül messze a franciától, ezután Raúl 323 gólos rekordját vehetné célba.

Mindenesetre a Lyonnak más tervei vannak korábbi csatáruk kapcsán, akinek szerződése 2021-ben jár le a Bernabéuban. „Karim is egy lehetőség” – mondta a francia klub elnöke, Jean-Michel Aulas egy interjúban. „Beszéltünk erről Karim Djazirivel tavaly (Benzema ügynöke – a szerz. kieg.). Azóta rengeteg dolog változott a Real Madridban. Hatalmas tehetségről van szó. Továbbá ő Franciaország egyik legjobb játékosa. Jelenleg ezért sem lehetséges a szerződtetése. De ha a lehetőség holnap, vagy holnapután megnyílik… Juninho is beszélt már erről. És hogy őszinte legyek, ha ő azt mondja, hogy elintéz valamit, akkor az úgy is lesz.”

Benzema

A Lyon kész edzői szerepet ajánlani Benzemának
A franciák sportigazgatója, Juninho Pernambucano korábban elmondta, hogy a Lyon gondolkodott azon, hogy megpróbálja visszacsábítani korábbi csatárát, akit 2009-ben 35 millió euróért adott el a Real Madridnak. „Azt szeretném, ha felajánlhatnám Karimnak, hogy a Lyonban fejezze be a karrierjét. Innen származik, kötődik ide. Miért ne tennénk gazdasági erőfeszítéseket a két fél között, hogy elősegítsük ennek megvalósulását? Nem tudunk olyan fizetést ajánlani, mint a Real Madrid, de kivárjuk a megfelelő pillanatot.” – mondta a brazil.

„Váltottunk néhány üzenetet, amikor Brazíliában voltam. Úgy éreztem, hogy szívesen jönne. Nagyon tiszteli a klubot. Azt akarom, hogy jöjjön és játsszon itt két évig, majd eddzen fiatal játékosokat. Karim lehetne az a vezér, akire szükségünk van. Az az álmom, hogy a Lyonban, az otthonában fejezze be a karrierjét.”

Benzema 9 évesen csatlakozott a Lyon együtteséhez, ahol végig járta a korosztályos csapatokat. 2005 január 15-én debütált, majd 148 mérkőzésen 66 gólig jutott a klub színeiben. Már több mint 10 éve a Real Madridot erősíti, ő a Florentino Pérez által indított második galaktikus éra utolsó nagykövete, hiszen együtt érkezett Cristiano Ronaldóval, Kakával és Xabi Alonsóval.

Benzema

Másfél évvel a szerződése lejárta előtt Benzema számára csábító lehet a Lyon ajánlata, amely néhány évnyi játéklehetőséget jelentene a francia bajnokságban, azzal a céllal, hogy letaszítsák a PSG-t a trónjáról, de azzal is tisztában van, hogy minél tovább marad Madridban, annál tovább írhatja saját oldalait a Bernabéu történelemkönyveiben, mint a támadósor oszlopa.

A napokban megjelent hírek szerint azonban nem eszik ilyen forrón a kását, hiszen a Real Madrid 2023-ig szeretné meghosszabbítani a francia 2021-ben lejáró szerződését.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK