Sergio Ramos: Kellene egy saját Aranylabda Messinek és Cristianónak, egy pedig a többieknek

A Kapitány Ivan Zamoranóval beszélgetett egy mexikói TV-csatorna műsorában.

„Csinálhatnának egy külön Aranylabdát csak Cristianónak és Messinek, aztán lenne egy másik, mindenki másnak. Lehet, hogy ez jobb lenne a futball szempontjából. (nevet)

„A legszebb BL-emlékem a lisszaboni gólom. Mind a Madrid, mind pedig a saját magam szempontjából ez a legjellegzetesebb pillanat az elmúlt évekből. Történelmi jelentőségű volt, hiszen lehetővé tette, hogy újra nyerjünk és később sorozatban háromszor emelhessük magasba a trófeát. A BL is olyan, mint a gyerekeim, nem tudom megmondani, hogy melyiket szeretem a legjobban.”

Ramos

„A Barcelona és a Real Madrid is kiváló időszakban várja a klasszikust. Motivál minket, ha az ellenfél nagyon jó. De függetlenül attól, hogy épp milyen formában várjuk a meccset, rendkívül nehéz mérkőzés lesz. Reméljük, hogy nyerünk és a tabella élére ugrunk.”

„Addig fogok játszani, amíg érzem a tüzet. Amíg jól érzem magam, addig folytatom, és annyit hozok ki a karrieremből, amennyit csak tudok. Figyelek magamra, remélhetőleg még néhány évig megfelelő formában tudok maradni.”

„Nem látom, hogy olyasmivel foglalkoznék a jövőben, aminek nincs köze a futballhoz. Szeretnék ebben a világban maradni, mivel ebben van a legnagyobb tapasztalatom. Szeretném átadni másoknak a tudásomat. Nem zárom ki az edzői pályát, mindenesetre kapcsolatban maradok a futballal, ez biztos.”

„Hogy ki lesz az utódom? Sosem jó dolog az összehasonlítás. A Real Madridnak remek akadémiája van, ezt meg is kell tartani. De vannak jó játékosok a piacon is, a Madrid pedig tud igazolni. De Ligt egy nagy jövő előtt álló védő. Tapasztalatra van szüksége, de ő a jövő játékosa.”

„Örülök, hogy Zidane ennek a hajónak a kapitánya, mivel jobban ismer minket, mint bárki más, és a legjobbat tudja kihozni belőlünk.”

„Büszke vagyok a karrieremre. Keményen meg kellett dolgoznom mindenért, amit elértem. A színfalak mögött rengeteg munka, áldozat, elkötelezettség és kitartás van. Ez nem csak arról szól, hogy el kell jutni ide, de itt is kell tudni maradni. Rengeteg dolog van, amit az emberek nem látnak. A siker nem véletlenül jön.”

Forrás: MARCA, AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK