Valverde igen, Pogba nem

Federico Valverde berobbanását követően a Real Madrid vezetősége egyértelművé tette Zidane számára, hogy szerintük nincs szükség Paul Pogba leigazolására.

2020-hoz érkezve továbbra is ugyanaz a név található Zinédine Zidane kívánságlistájának első helyén, mint korábban. A Real Madrid francia trénere még mindig nagyon szeretné habfehérben látni Paul Pogbát. Ezirányú törekvéseiben nem osztozik a klub vezetése, az ellenállásukat pedig csak megerősítette Feredico Valverde berobbanása.

Valverde, a Real Madrid középpályájának jövője
Sokan 2015 óta úgy gondolják, hogy Valverde lehet a Real Madrid középpályájának jövője, ezt az elképzelést pedig csak megerősítette az, hogy ebben az idényben milyen óriási lépésekben fejlődik az uruguayi játékos. A klub vezetői egyértelművé tették Zidane számára, hogy a 21 éves játékos által mutatott teljesítményt figyelembe véve nincs szükség arra, hogy hatalmas pénzt adjanak ki Paul Pogba leigazolására.

Mindenesetre Zidane ezt másképp gondolja. Nála kipárnázott helye lenne Pogbának, aki pontosan olyan típusú játékos, amilyet Zidane a leginkább kedvel: box-to-box irányító, aki fizikálisan erős és kiválóan bánik a labdával. Nyáron Zizou hajthatatlan volt azon elképzelésével kapcsolatban, hogy ha középpálya, akkor Pogba vagy senki, pontosan ezért zárta ki teljesen Christian Eriksen és Donny van de Beek leigazolását is.

Valverde

Valverde az elmúlt évben szárnyal
A Madrid számára Pogba megszerzése több mint 150 millió euróba kerülne, ami meglehetősen nagy kontrasztot mutat a Valverdéért kiadott 5 millió euróval. Az uruguayi piaci értéke ráadásul szárnyra kapott az elmúlt időszakban. A fiatal középpályás bebetonozta magát mind a Real Madridba, mind pedig az uruguayi válogatottba, piaci értéke pedig a Transfermarkt szerint 50 millió euróra ugrott.

A klub akkor is folyamatosan biztosította Valverdét és környezetét arról, hogy maximálisan hisznek a játékosban, amikor sokkal kevesebbet játszott – lényegében Zidane első időszakában. Ez is kevéssé teszi valószínűvé Pogba érkezését. Zidane továbbra is szeretne honfitársával dolgozni, de a klubvezetés nem akar óriási kiadásokba bocsátkozni egy olyan igazolás kapcsán, ami szerintük nem prioritás, ráadásul a Manchester United sem akarja eladni sztárjátékosát, még csak beárazni sem hajlandók Pogbát.

Olybá tűnik, hogy Pogba leigazolása csak hátráltatná Valverde fejlődését, aki épp most kezdett el igazán szárnyalni.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK