Búcsúzunk az első közös évtizedünktől, várjuk a folytatást!

Akik régóta követik a magyarországi madridista közösség életét, a Real Madrid Magyar Szurkolói Egyesület működését és weboldalunkat, tudják, hogy ez egy rendkívül mozgalmas évtized volt számunkra. Köszönjük, hogy velünk vagytok, reméljük, hogy a jövőben sem lesz ez másképp! De nézzük, mi is történt velünk az elmúlt tíz évben, persze a teljesség igénye nélkül.

A Real Madrid Magyar Szurkolói Egyesületet 2010 januárjában jegyezték be a magyar cégbíróságon, így lényegében pontosan tíz éve indult el az a kezdeményezés, aminek fő célja a magyar madridisták összefogása volt. Az egyesület azóta harmadik ciklusát éli és több mint ötszáz tagot számlál.

Az egyesület segítségével több százan élhették már át minden madridista álmát, vagyis juthattak ki különböző Real Madrid mérkőzésekre, legyen szó a Bernabéuról, vagy épp idegenbeli mérkőzésekről.

Büszkeséggel tölt el minket, hogy tiszteletbeli tagjaink közt köszönthettük Puskás Ferencné Erzsébet asszonyt, aki kedvességével, közvetlenségével örökre belopta magát a szívünkbe, és akitől 2015 augusztusában mély fájdalommal búcsúztunk.

A madridizmus közösségformáló erejét emellett mi sem mutatja jobban, mint az ország legnagyobb online madridista közösségének, legnépszerűbb madridista weboldalának, legnagyobb madridista meccsnézésének létrejötte, amelyeknek köszönhetően a világ minden táján élő madridista szurkolók tarthatják egymással a kapcsolatot, oszthatják meg egymással véleményüket, élhetnek meg együtt csodás élményeket, köthetnek életre szóló barátságokat.

A penamadridsita.hu weboldal 10 évvel ezelőtt még nem létezett, a portál 2011. december 3-án nyitotta meg kapuit a nyilvánosság számára (persze a tesztidőszakban feltöltöttük hírekkel, hogy a megnyitáskor ne az ürességgel találkozzatok 🙂 ). Azok az olvasóink, akik már akkor követtek minket, az alábbi képpel nosztalgiázhatnak kicsit.

Régi PMH

Az azóta eltelt időszakban 6352 hosszú hír és 23888 rövid hír került ki a weboldalra, melynek látogatottsága a forgalmasabb hónapokban átlépi az egymilliós álomhatárt.

Érdekesség, hogy az első rövid hírünk egy El Clásico meccsidőpont bejelentése, első hosszú hírünk pedig egy Karim Benzemával készült interjú volt. De még azt is érdemes megemlíteni, hogy a harmadik cikkünk egy Eden Hazard esetleges leigazolását firtató átigazolási pletyka volt, 2011-ben! 🙂

Facebook oldalunk követőinek száma nemrég átlépte a 72ezret, idő közben pedig elindult Instagram oldalunk is, ahol már több mint 8ezren követtek minket.

Ha valaki megemlíti Magyarországon, hogy madridista meccsnézés, akkor büszkén mondhatjuk, hogy biztosan felmerül valamelyik általunk szervezett szurkolói esemény, ami a sok ember által befektetett rengeteg munkának köszönhetően lett méltán népszerű. Éveken át, szinte minden mérkőzésen összegyűltek szurkolótársaink törzshelyünkön, a Sugár Bowling & Pub-ban, ahol profi körülmények között, igazán madridista környezetben van lehetőségünk arra, hogy kedvenceinkért szorítsunk. Mostanra a nagyobb mérkőzésekre kerül megszervezésre ilyen esemény, amiről Facebook-oldalunkon mindig beszámolunk.

De a csapat kiváló teljesítményének köszönhetően olyan eseményeket is tudtunk rendezni, amelyekhez nagyobb helyre volt szükség. A Tizediket még a Sugárban szurkoltuk ki több százan, de a Tizenegyedik, Tizenkettedik és Tizenharmadik megnyerését már az Aréna Teraszon (1500 fő), a Tüskecsarnokban (2026 fő) és a Budapest Parkban (közel 5000 fő) izgulhattuk végig. Ki ne emlékezne ezekre, vagy épp arra, hogy Mucsi Zoltán buzdította a szurkolókat, hogy csatlakozzanak hozzánk.

Szerencsés szurkolótársaink rengeteg nyereményhez juthattak hozzá rajtunk keresztül, úgy mint különböző Real Madrid termékek, eredeti Real Madrid mezek, könyvek, telefontokok vagy épp egy páros belépő egy madridi meccsre.

Természetesen jótékonykodni sem felejtettünk el, számtalan jótékonysági akciót támogattunk, vagy épp szerveztünk meg saját magunk. Szereztünk már játékosok által aláírt mezt rákkal küzdő szurkolótársunknak, gyűjtöttünk súlyos betegségből kigyógyult szurkolótársunk iskolakezdésére, szerveztünk jótékonysági meccsnézést súlyos beteg kis szurkolótársunk megsegítésének céljából, de rengeteg jótékonysági akcióra hívtuk még fel a figyelmeteket ezeken kívül is. Mindenkinek nagyon köszönjük, aki bármelyik ilyen kezdeményezésben is részt vett!

Mindenképp meg kell említenünk egyesületünk futballcsapatát is, akik rendszeres résztvevői szurkolói tornáknak vagy épp jótékonysági focitornáknak.

Tevékenységünket végigkísérte számtalan interjú, televíziós szereplés, nyilvános szereplés mind Magyarországon, mind Madridban. Szerepeltünk a SportTV, a DIGI TV és az M4 képernyőjén, de bekerültünk a Realmadrid TV egyesületekkel foglalkozó műsorába is és több YouTube-csatorna is felkért minket kooperációra. Ott voltunk az AS nevű spanyol napilap hasábjain, mind az online, mind a nyomtatott változatban, a hazai sajtóban pedig rengeteg megjelenésünk volt már. A Real Madrid által szervezett hivatalos eseményeknek, úgy mint játékos-bemutatások, egyesületi események, alapítványi események rendszeres vendégei vagyunk egyesületünk elnökének jóvoltából.

Ha a fenti összefoglalóból bármit is kihagytunk, az csupán a véletlen műve. 🙂

Nem tudjuk elégszer hangsúlyozni, hogy milyen sok ember milyen sok munkája van abban, hogy eljuthattunk idáig, mindegyiküknek jár a köszönet!

Reméljük, hogy legalább ennyire eredményes és sikeres évtized előtt állunk, és nem csak a Real Madrid, de a magyar madridizmus is nagyszerű évek elé néz.

Köszönjük, hogy velünk vagytok! ¡Hala Madrid y nada más!

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK