Kihívások, amik Sergio Ramosra várnak 2020-ban

2019 is a rekordok éve volt Sergio Ramos számára, nem lesz ez másképp 2020-ban sem.

1. A Real Madrid történelmének 4. legtöbbször pályára lépő játékosává válhat
Ramos 628 mérkőzéssel a háta mögött kezdi meg a 2020-as évet a Real Madridban, amivel mindössze 17 találkozóval van lemaradva a jelenlegi negyedik helyezett Carlos Alonso Santillana mögött.

A dobogó három helyét Raúl (741), Iker Casillas (725) és Manuel Sanchís (710) foglalja el. Őket egyelőre még nem tudja befogni.

Ramos

2. A bajnoki cím és az első, új formátumú Szuperkupa megnyerése
Zinédine Zidane az első helyre tette prioritási listáján a bajnokság megnyerését, ami Ramos ötödik bajnoki elsősége lenne.

Mindenek előtt azonban Szaúd-Arábiába utazik a csapat, hogy részt vegyen az új formátumú, négycsapatos Spanyol Szuperkupa küzdelmeiben, ahol a blancók az elődöntőben a Valencia ellen lépnek pályára.

Ramosék tehát megnyerhetik az első, új formátumú Szuperkupát.

Szuperkupa

3. Utolsó nagy szerződés a Real Madriddal
A Kínába való átigazolás pletykáival teletűzdelt előző nyár után Ramos kifejezte azon szándékát, miszerint a Real Madridból szeretne visszavonulni. Jelenlegi szerződése, amit 2015-ben írt alá, 2021 júniusában lejár, ami azt jelenti, hogy a megújítás már a küszöbön áll.

4. Első kapitány, aki négyszer emelheti magasba a legrangosabb európai klubtrófeát
Ramoson kívül Franz Beckenbauer az egyetlen játékos, aki kapitányként háromszor is felemelhette a BEK-serleget, ő még a Bayern München játékosaként, 1974-ben, 1975-ben és 1976-ban tette ezt meg. Négyszer még soha, senkinek nem sikerült.

Sergio Ramos

5. Ronald Koeman rekordjának beállítása
Ramos 64 bajnoki gólt szerzett karrierje során, 62-t a Real Madridban, 2-t a Sevilla játékosaként.

Koeman 67 bajnoki gólig jutott a Barcelonában, ami a spanyol bajnokság legjobb eredménye egy védőtől.

Fernandi Hierro 105 gólt jegyez, amivel mindkettőjük előtt áll, de ezek közül 44-et középpályásként szerzett.

6. Továbbra is higgadtan elvégezni a büntetőket
Ramos a világ egyik legmagabiztosabb tizenegyeslövőjévé vált, hiszen 2018 májusa óta nem hibázott büntetőt. Ez az esetében azt jelenti, hogy sorozatban 16 tizenegyest értékesített. (A Leganés ellen az első kísérletét elhibázta, azonban ezt a büntetőt újra kellett rúgni a kapus szabálytalansága miatt.)

Ramos

7. 2014 után újra betalálni szabadrúgásból
Ramos 64 bajnoki találatából mindössze 2 született szabadrúgásból. Az egyik a Sevilla játékosaként a Real Madrid ellen még 2005-ben, a másik pedig a Real Madrid játékosaként a Real Valladolid ellen 2014-ben.

Azóta nem talált be a hálóba ilyen helyzetből. Igazából a Real Madrid nem lőtt szabadrúgásgólt a ligában azóta, hogy Ceballos betalált a Betisnek még 2019 januárjában.

8. Ismét nyerni Spanyolországgal
Miközben Ramos tagja volt a kétszeres Eb-győztes és világbajnok spanyol válogatottnak, ezeken a tornákon Iker Casillas volt a kapitány. Júniusban és júliusban a spanyol védő mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy válogatottját újabb győzelemre vezesse, ezúttal a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságon.

Ramos

9. Túlszárnyalni Daniel Alberto Passarellát
Gianluigi Buffon tartja az európai országok tekintetében a legtöbb válogatott pályára lépés rekordját (176), de Ramos nem sokkal van mögötte. A spanyol védő 170 meccsnél jár.

Emellett mindössze egy gólra van az argentin Passarella 22 találatától, aki a futballtörténelem legeredményesebb válogatott védője volt.

Pasarella

10. Képviselni Spanyolországot a 2020. évi nyári olimpiai játékokon
Ramos egyértelművé tette, hogy ha lehetősége lenne rá, akkor szívesen játszana az olimpián a válogatottban. Reálisan nézve 2020-ban, Tokióban lenne erre utoljára esélye, a torna pedig 11 nappal a 2020-as Európa-bajnokság döntője után kezdődik.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK