Carvajal: A csapatunkban bárki képes gólt szerezni

A játékosok nyilatkozatai a Valencia elleni győzelem után.

Carvajal:

„A csapat az első pillanattól kezdve odatette magát. A célt elértük, megnyertük a meccset és ott vagyunk a vasárnapi döntőben. Most már csak az a kérdés, hogy ki ellen fogunk játszani. A csapat megfelelő nyomás alatt tartotta az ellenfelet a labda visszaszerzésének érdekében, és jól kifárasztottuk őket.”

„Öt középpályással játszani az egyik módja annak, hogy irányítsd a játékot. Nem sokszor veszítettük el a labdát, többet birtokoltuk azt. A Valencia a gépházban veszítette el a csatát. Ebben a csapatban minden játékosnak megvan a képessége arra, hogy gólokat szerezzen, ezt ma meg is mutattuk. Emellett mindenki kiveszi a részét a védekezésből is. Erős egységet alkotunk, ez pedig kifizetődik. Védekezés szempontjából remek formában érezzük magunkat.”

Carvajal

„Most regenerálódnunk kell. Visszamegyünk a hotelbe, pihenünk, megfelelően étkezünk, találkozunk a fizioterapeutákkal, mindezt annak érdekében, hogy kiváló állapotban érkezzünk meg a vasárnapi döntőre. Remélem, hogy hazavisszük a trófeát.”

Valverde:
„A csapat remekül teljesített. Nehéz mérkőzés volt, igazán keményen kellett dolgoznunk. Amikor nagyobb előnyre tettünk szert, valamennyire megnyugodtunk, mivel elfáradtunk. De végig futottuk a 90 percet. A Valencia erős csapat, a stadionjukban szenvedtünk is, majdnem kikaptunk. A mai egy kisebb visszavágás volt részünkről. Azzal az elképzeléssel mentünk ki a pályára, hogy az első pillanattól nyomás alatt tartjuk őket, és jó munkát végeztünk. A helyzeteink nagy részét kihasználtuk, a legfontosabb pedig az, hogy nyertünk és ott vagyunk a döntőben.”

„A középpálya nagy mozgásteret ad nekünk. Az edző azt szerette volna, hogy cseréljünk szerepet Lukával, ezt meg is tettük, a második gól pedig ebből született. Azt tettük, amit az edző kért.”

„Tudjuk, hogy Karim világklasszis csatár, kulcsfontosságú a csapat számára, és nem tud itt lenni velünk, de segít nekünk. Fontos, hogy megpróbáljunk gólokat lőni, a csapatért játszunk. Mindegy, hogy ki talál be, a lényeg a győzelem.”

Real Madrid

Casemiro:
„Irányítottuk a játékot. Az volt a célunk, hogy nálunk legyen a labda, és ezt sikerült is elérnünk. Most a döntő következik, a következő ellenféllel. Mindketten kiváló csapatok. Ki kell találnunk, hogy mit fogunk csinálni, és meg kell próbálnunk győzni.”

„Irányítottuk a középpályát. Kipróbáltuk ezt a felállást. Megmutattuk, hogy tudunk így játszani egy erős csapat ellen. Tudjuk, hogy a Valencia jól játszik és mindig nehéz ellenük futballozni, de mi irányítottuk a meccset, ez a legfontosabb számunkra.”

„A szurkolóink rengeteg támogatást nyújtanak már a megérkezésünk óta. Hálásnak kell lennünk nekik, igazán otthon érezzük magunkat. Ma megmutattuk, hogy ott vagyunk a világ legnagyobb csapatai között, még távol Madridtól is. Köszönjük a szurkolóknak, hogy mögöttünk álltak, ez igazán nagy segítség volt.”
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK