Valverde: Elnézést kértem Moratától, de nem tehettem mást

A játékosok az Atlético Madrid elleni döntő után.

Valverde:
„Nagyon boldog vagyok. Próbálok keményen edzeni és harcolni, hogy a dolgok jól alakuljanak. Hálás vagyok ezért a címért. Hangsúlyoznom kell azonban a csapat tagjai által elvégzett munkát, a csapattagok erőfeszítéseit, azokét is, akik nem játszottak, de itt voltak és szurkoltak nekünk, valamint elláttak tanácsokkal a szünetekben. Az életem minden egyes pillanatát élvezem, mind a futballt illetően, mind pedig a magánéletemben. Itt szeretném is megragadni az alkalmat és bejelenteni, hogy apa leszek.”

„Nem kellett volna ezt tennem. Elnézést kértem Moratától, de ez volt az egyetlen dolog, amit abban a helyzetben tehettem, hiszen nagyon gyors játékos. Örülök a trófeának, de nem vagyok maradéktalanul elégedett, mert amit tettem, az nem helyes.”

„Mindig mögöttem állnak, de ez akkor is szomorú pillanat volt számomra. Emberhátrányba került miattam a csapat, de a társaim támogattak. Simeone is odajött hozzám, mondott valamit, amit nem fogok megismételni, de köszönöm neki.”

Valverde

Rodrygo:
„Nagyon boldog vagyok. Mindig arról álmodoztam, hogy trófeát nyerek a Real Madrid mezében, és segítek valamilyen módon abban, hogy ezt elérjük, mondjuk egy tizenegyessel. Jobban a sarokba ment, mint gondoltam, mert nagyon jól sikerült eltalálnom, mindenesetre ez életem egyik legboldogabb napja.”

„Úgy gondoltam, hogy még várok azzal, hogy beálljak büntetőt rúgni, hiszen vannak itt tapasztaltabbak, de Kroos azt mondta, hogy vállaljak egyet, így megtettem. Nagyszerűen ment, én pedig boldog vagyok.”

Kroos:
„Egy hete itt vagyunk, hogy megnyerjük ezt a címet, és most boldogan térhetünk haza. Jól éreztem magam fizikálisan az egész idényben, ez a meccseken is látható. Játszom és jól érzem magam, ahogy az egész csapat. Fede mozdulata kulcsfontosságú volt számunkra, mert az Atlético gólt lőhetett volna, ő pedig segített nekünk ennek elkerülésében. Jó pillanatban vagyunk, ezt kell tovább vinnünk. Ha így játszunk, címeket nyerhetünk.”

Courtois:
„Nagyon boldogok vagyunk, ez egy nagyon harcos mérkőzés volt. Sikerült bemutatnom néhány remek védést, Fede pedig a meccs végéhez közeledve megállított egy támadást, majd kitartottunk a végéig. Ha megnézed a belépőjét, amit én is monitoron láttam, szerintem messze volt Álvarótól, de Fede megcsinálta, mi pedig jól teljesítettünk.”

„A büntetőknél magabiztosabbak voltunk, mint ők. Végig néztem őket videón a kispadon. Saúl meglepett egy kicsit, de Thomasnál teljesen egyértelmű volt, hogy mit akar, és remek védés volt, mert nagyon erősen lőtte meg a labdát. Boldog vagyok, mert ismét kapott gól nélküli meccset hoztunk és jó védéseket mutattam be. Mindenki kivette a részét. Jó érzésekkel érkeztünk ide, és még jobb érzésekkel megyünk haza, mivel jól végeztük a dolgunkat. Szombaton újabb meccs vár ránk a Sevilla ellen, amely nagyon kemény ellenfél.”

Courtois

Isco:
„Mindig különleges érzés megnyerni egy trófeát. Tudtuk, hogy nehéz lesz, mivel az Atlético arra játszik, hogy ne kapjon gólt, majd eljutottunk oda, ami igazi lutri, a tizenegyesekig. Nagyon zártan védekeznek, nem tudtunk sok területet találni, de Fede lábában ott volt ez a döntő. Bevállalta a csapatért, nagyszerű meccset játszott. Remek idénye van, rengeteget ad nekünk.”

„Hamarosan megkezdjük a Király-kupa küzdelmeit, pontegyenlőséggel ott vagyunk a bajnokság élén, februárban pedig jön a BL, úgyhogy ez a trófea jót tett az önbizalmunknak. Remélhetőleg ez kitart az idény végéig.”

Ramos

Sergio Ramos:
„Mindig én végzem el a negyedik büntetőt, babonából. Nem pedig azért, mert úgy számoltuk, hogy ez lesz a győztes büntető. Úgy terveztem, hogy panenkázni fogok, de nem volt olyan állapotban a bokám. Eléggé szétment. Akkor megijedtem, amikor történt az eset, majd ahogy haladtunk előre az időben, egyre jobban megdagadt és fájt. De ha ott vagy a meccsen, amin ilyen sok forog kockán, akkor megfeledkezel a fájdalomról. De most eléggé rossz állapotban van, reméljük, hogy hamar rendbejön.”

„Úgy gondolom, hogy bármelyikünk ugyanezt tette volna ilyen helyzetben, mint Valverde. Kulcsfontosságú helyzet volt, amit meg kellett állítani.”

„A díjak jobban megmutatják a klub sikerességét, mint a szavak. Ez a klub okkal a világ legsikeresebb klubja, az egész történelme során győztes volt, generációról generációra. Ezért is ilyen hatalmas klub a Real Madrid.”

„Már idősebb vagyok és nagyon türelmes. A magam részéről ez egy különleges nap. Ha trófeákat nyersz a karriered későbbi szakaszában, máshogy látod őket. Nagy kihívást jelent, hogy két trófeára vagyok attól, hogy a legtöbbel rendelkezzek a klub történelmében. Remélem, hogy sikerül.”
 

Forrás: realmadrid.com, MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK