Húsz mérkőzés óta veretlenül

Galatasaray (kétszer), Leganes, Real Betis, Eibar, Real Sociedad, Paris Saint-Germain, Alaves, Espanyol, Club Brugge, Valencia (kétszer), Barcelona, Athletic Club, Getafe, Atletico Madrid, Sevilla, Unionistas de Salamanca, Real Valladolid és Real Zaragoza.

Bár a szezon kissé döcögősen indult – az első öt találkozóból csupán kettőt sikerült megnyerni -, és az ezeken a mérkőzéseken kilenc gólt kapó védelem, és az akkoriban sokat kritizált Thibaut Courtois sem állt a helyzet magaslatán, a Real Madrid mostanra egyértelműen túl van a hullámvölgyön, s immáron húsz összecsapás óta veretlen.

Real Madrid; Lucas; Marcelo; Jovic

A széria még az előző naptári év októberében kezdődött egy a Galatasaray elleni idegenbeli sikerrel, azóta tizenhárom győzelem és hat döntetlen a csapat mérlege. Az, hogy a blancók ez alatt a húsz mérkőzés alatt egyetlenegyszer sem találtak legyőzőre, különösen értékes annak fényében, hogy mindeközben olyan neves ellenfelekkel szemben kellett bizonyítani, mint a Barcelona, az Atletico Madrid, a Sevilla, a Real Sociedad, a Paris Saint-Germain vagy kétszer a Valencia. Az idénykezdethez képest szembetűnő a változás a gólarányt illetően is. Az említett összecsapásokon mind támadásban, mind védekezésben remekelt a csapat, a kapott gól nélkül megvívott tizenkét találkozó önmagáért beszél, mint ahogyan a negyvenöt szerzett találat is megsüvegelendő. Érdekesség, hogy míg az első tizenegy mérkőzésén tizennégy alkalommal kényszerült kapitulálni a Sergio Ramos vezette védelem, azóta mindösszesen kilencszer. 

Az abszolút klubrekord, mely egy negyvenmérkőzéses veretlenségi szériát ölel fel, ugyan még nagyon távolinak tűnik, a késő ősz óta mutatott forma mindenképp biztató. Az elkövetkezendő időszak komoly próbatétel lehet, hiszen a hétvégén városi derbit rendeznek, míg márciusban előbb a Barcelona, nem sokkal később pedig a Valencia ellen kell bizonyítania a csapatnak, miközben a nemzetközi kupaporondon a Manchester City legyőzése a legfőbb cél.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK