Játékosok, akik a Real Madrid sztárjai is lehettek volna – II. rész

A Real Madrid utánpótlásképző-rendszere minden kétséget kizáróan az egyik legsikeresebb az egész világon. A különböző korosztályos csapatok megannyi későbbi klasszist adtak már az első csapatnak, azonban szép számmal akadnak olyanok is, akik valamilyen okból kifolyólag idő előtt kényszerültek távozni, hogy aztán később máshol fussanak be emlékezetes karriert. Kétrészes cikksorozatunk olyan labdarúgókkal foglalkozik, akik korábbi vagy jelenlegi teljesítményük alapján akár a Real Madrid felnőtt csapatának meghatározó elemeivé is válhattak volna. Második rész.

A sorozat első részét ide kattintva elolvashatod. Ott Saúlról, Matáról, Fabinhóról és Filipe Luísról olvashatsz.

Rodrigo Moreno

A brazil származású, mára már huszonegyszeres spanyol nagyválogatott Rodrigo 2009-ben szerződött a Real Madrid C csapatához. Mindössze négy mérkőzés elég volt számára ahhoz, hogy szintet léphessen, a Szalai Ádám – Pablo Sarabia kettőst is soraiban tudó Castilla tárt karokkal várta. Rodrigo végül 18 találkozón öt gólt termelt, ám maradását semmi sem indokolta – az első csapat egyébként is egészen félelmetesen festett a Cristiano Ronaldo, Benzema, Higuaín, Di María támadógépezettel – így végül a Benfica csapott le rá, s költöztette őt Lisszabonba, hat millió euró ellenében. Portugáliában nem ment rosszul a fiatal csatárnak, egy egyéves angliai kölcsönszerződést követően hamar alapemberré nőtte ki magát, ám igazán ismert 2015 után lett, amikor is a Valencia együtteséhez igazolt, melynek ma is meghatározó láncszeme. 

Rodrigo Moreno Real Madrid

Pablo Sarabia

A középpályás tizenkét esztendős volt, mikor a Real Madrid felfigyelt és lecsapott rá. Utánpótlásszinten 2004 és 2011 között erősítette a királyiakat, s lényegében az összes korosztályos csapatban megfordult – beleértve a spanyol válogatottakat is. Legemlékezetesebb idénye a 2010-2011-es szezon volt, amikor is a Castilla színeiben 33 mérkőzésen tizenkét gólt szerzett, miközben egy ízben csereként a Bajnokok Ligájában is pályára léphetett – az Auxerre elleni 4-0-s diadal során, Cristiano Ronaldót váltva. 2011 nyarán végül a Getafe vásárolta meg őt hárommillió euróért. A harmadik számú madridi alakulatnál összesen öt idényt töltött el, ezt követően került Sevillába, ahol három év alatt igen tisztességes góltermést hozott össze (szám szerint negyvenkét találatot jegyzett). Tavaly végül Thomas Tuchel kifejezett kérésére a Paris Saint-Germain együtteséhez szerződött (a novemberi BL-összecsapán során éppen ő szerezte a franciák számára végül döntetlent érő egyenlítő találatot nevelőegyesülete, a Real Madrid ellen).

Kamil Glik

A most harminckét éves hátvéd talán nem akkora név, mint a korábban már említettek, hatvanhatszoros lengyel nagyválogatottként mégis érdemes pár szót szentelni az ő történetének is. Glik két honfitársával együtt 2007-ben csatlakozott a Real Madrid C csapatához, melynek mezét összesen 18 alkalommal ölthette magára. A hírek szerint a klubot meggyőzte a tehetséges védő teljesítménye, próbálták is maradásra bírni, ám állítólag édesapja alkoholizmusa s az ebből fakadó családi konfliktusok miatt végül úgy döntött, hazatér Lengyelországba. Később megfordult a Palermo és a Bari együttesénél is, ám befutni igazán Torinóban tudott. Jelenlegi együttese az AS Monaco, melynek csapatkapitánya és természetesen alapembere is egyben.

Mario Hermoso

Hermoso esetleges visszatéréséről tavaly nyáron is sokat cikkezett a sajtó, ám mint ismeretes, végül az Atletico Madrid csapatánál kötött ki. A madridi születésű védő nagyon fiatalon, tízévesen került a Real Madridhoz. Hasonlóképp, mint Sarabia, ő is megmászta az összes korosztályos lépcsőfokot, mely végül a Castillában tetőzött a 2016-2017-es idényben. 2017 nyarán az Espanyol csapott le rá, papíron ingyen. Azért csak papíron, mert Florentino Pérez és a klub átigazolásaiért felelős dörzsölt szakemberei a szerződésekbe épített szokásos visszavásárlási opció mellett Hermoso játékjogának csak felét engedték át a barcelonai alakulatnak – s mint később kiderült, mindez remek üzletnek bizonyult. Az Espanyol két, a védő számára egyénileg remekül sikerült idénnyel később huszonöt millió euróért adott túl rajta, mely összeg ötven százaléka a fentebb foglaltak értelmében a blancók zsebébe vándorolt. 

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK