Nagelsmann: Túl hamar keresett meg a Real Madrid

2018 nyarán Zidane váratlanul felállt a királyi gárda kispadjáról, ám nem mindenki szeretett volna akkor a francia szakember utódjává válni. Julian Nagelsmann, az RB Leipzig edzője emlékezett vissza a Real Madridtól érkezett megkeresésre.

A Bundesligában tevékenykedő Julian Nagelsmann a jelenlegi futballpiac egyik legfelkapottabb edzőjének számít. A 32 éves szakember ennek a szezonnak már az RB Leipzig gárdájának kispadján kezdett neki, akikkel harcban áll a bajnoki címért, valamint továbbjutott a Bajnokok Ligája csoportköréből is.

A német edző egy korábbi, Independentnek adott interjújában elárulta, hogy 2018-ban, Zidane váratlan távozása után a Real Madrid felkereste őt, mint potenciális jelöltet a spanyol egyesület kispadjára. Nagelsmann hozzátette azt is, hogy ekkor még nem érezte magát készen egy ekkora kihívásra, hiszen a Hoffenheim kispadjáról ez egy hatalmas ugrást jelentett volna számára.

Florentino Pérez és Zinédine Zidane

„Az normális, hogy ha jól teszed a dolgod, akkor a Real Madrid megkeres téged. Először mégis nagyon meglepődtem. Mindent mérlegelve végül a maradás mellett döntöttem, nem álltam még készen. Fejlődni szerettem volna, erre Madridban pedig már nincs időd.”

„Egy ekkora kispadon nincs lehetőséged jobbá válni, ugyanis már a legjobbként kell megérkezned. Még nem én vagyok a legjobb edző, de nem titkolom, hogy azzá szeretnék válni. A Real Madrid és a Barcelona szurkolótábora mindig győzelmet szeretne látni, nem beszélve a média folyamatos nyomásáról. Ha vesztesz, nem mondhatod azt, hogy 'még fiatal vagyok, fejlődnöm kell'.”

„A futballban nem könnyű előre megtervezni az egész pályafutásodat, hiszen rengeteg váratlan esemény következhet be. A legfontosabb az egészben, hogy a helyes lépéseket tedd meg, és ezeknek nem kell feltétlenül a legnagyobbaknak lenniük. A Real Madrid a lehető legmagasabb polcon helyezkedik el, ha 31 évesen már ott vagy, akkor hová lépsz tovább majd utána?”

Nagelsmann edzés közben

„A másik akadály a nyelv lett volna. Nem tudok még spanyolul, így nem tudtam volna megfelelően kommunikálni a játékosaimmal. Számomra ez az egyik legfontosabb tényező az edzői karrieremben, a kommunikáció. A Real Madrid kispadja a legnagyobb lépés lett volna, de nem a helyes lépés.”

Az ambiciózus edző arra is válaszolt, hogy mik a tervei a közeljövőjére nézve.

„Az alapvető terv az, hogy az RB Leipzignél maradok még 4 évig, de a labdarúgásban sosem tudhatod, hogy mi fog következni. Több angol, spanyol és német egyesület is érdeklődött irántam, de ehhez először még fejlesztenem kell a nyelvtudásomat.”
 

Forrás: AS, Independent
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK