Rodrygo rejtélyes mellőzése

Hiába a villámrajtot követő meglehetősen sok játéklehetőség, az ifjú tehetség az elmúlt hetekben még a meccskeretekbe sem nagyon került be.

Egyre több kérdés merül fel Rodrygo közelmúltbéli mellőzése körül. A brazil támadó a kezdését követő kiemelkedő mutatók, hangzatos statisztikák ellenére is parkolópályára került az elmúlt hetekben, és a meccskeretekbe sem nagyon tud bekerülni.

Rodrygo nem volt ott az Atlético Madrid, az Osasuna és a Celta Vigo elleni keretben sem, igaz, a Király-kupában lehetőséghez jutott a Real Sociedad ellenében, és sikerült is megzörgetnie a hálót. Ha a statisztikáját nézzük, figyelembe véve a pályán töltött idejét is, akkor meglehetősen túlzónak tűnik a mellőzése.

A brazil támadó 11 mérkőzésen volt a kezdőcsapat tagja a jelenlegi idényben, ezek közül egyet sem veszített el a csapat: a mérleg 8 győzelem és 3 döntetlen. Ha ezt kiegészítjük azokkal a meccsekkel, amikor a padról szállt be, akkor sem sokkal árnyaltabb a kép: összesen 18 mérkőzésen jutott lehetőséghez, melyek közül csak kettőn kellett a vesztes csapat tagjaként elhagynia a pályát.

A legvalószínűbb ok a távollétére a csapaton belüli verseny. Nincs könnyű helyzetben, hiszen posztján Gareth Bale és Lucas Vázquez személyében talált riválisokra. Lucas a felépülését követően meglehetősen sok lehetőséghez jutott, ráadásul a keret kialakításakor azt is figyelembe kell venni, hogy vannak a csapatban mások is, akik keményen harcolnak a „kiadó” helyekért. Rodrygo helyzetét az sem javítja, hogy időközben Eden Hazard is felépült, így értelemszerűen eggyel kevesebb hely marad a keretben, hiszen a belgát nagy luxus lenne kihagyni.

Nem szabad azonban elfelejteni egy igen fontos tényt: Rodrygo még mindig csak 18 esztendős. Ennek figyelembevétele megkönnyíti Zidane dolgát is a döntések során, hiszen a brazil rendelkezik a legkevesebb rutinnal közvetlen posztriválisaival szemben. Még rengeteg ideje van a fejlődésre, valamint a bizonyításra is. Biztosak lehetünk benne, hogy a lehetőség számára is el fog érkezni, és ahogy ismerjük, élni is fog vele. 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK