Guardiola: Ki akarjuk ejteni a Madridot

A Manchester City edzője a Real Madrid elleni BL-párharc előtt nyilatkozott.

„Hihetetlenül nagy csodálója vagyok a Real Madridnak. A játékosok, akik ott játszanak, rengeteg BL-döntőben szerepeltek már, nem is tudom, hogy melyikük hányszor emelte már magasba a trófeát.”

„Nálunk talán Claudio Bravo nyert egyedül, meg esetleg még valaki. De nem sokan vannak. De nagyon kell akarnunk a győzelmet, magunkat kell adnunk. Akár megnyerjük, akár nem, a Real Madrid ellen lejátszandó 180 perc alatt végig hűnek kell lennünk önmagunkhoz. Ez az igazi teszt.”

„Sokszor játszottam a Madrid ellen mind játékosként, mind edzőként, mindig csodálatos élmény, és tudom, hogy mennyire nehéz feladat.”

Guardiola

„Ez az igazi teszt, a sorozat királyai egy olyan csapat ellen, amely nincs hozzászokva az ilyen meccsekhez. De meg kell mutatnunk saját személyiségünket, tudom, hogy a játékosok, én és a klub is egyet akarunk, a végsőkig harcolni ezért a trófeáért.”

„De ehhez előbb utóbb találkoznod kell ezekkel a csapatokkal. Meg kell verned a Madridot, a Barcelonát, a Bayern Münchent… Meg kell verned az óriásokat a győzelemhez.”

„Az új játékosok, akik Madridba mennek, ismerik a klub történelmét. Magukra húzzák a címert, és tudják, hogy a történelmükért harcolnak. Ez egy extra dolog. De előbb vagy utóbb jönnek más csapatok, akik le akarják utánozni és ki akarják ejteni őket.”

„Ők egy olyan klub, akiket ki akarunk ejteni, akiket le akarunk másolni, és oda kell tennünk magunkat. Oda akarok menni, a meccs végén pedig azt akarom mondani, hogy megtettük, ami tőlünk telt. Ez a legfontosabb ezekben a párharcokban.”

„Meg kell próbálnunk ezt a világ egyik legnagyobb, legszebb és legnagyobb presztízsű stadionjában megtenni. Ehhez rendelkezésünkre áll a saját fegyverarzenálunk, meg fogunk próbálni gólokat szerezni. He nem tudunk, gratulálni fogunk nekik és a következő alkalomra megpróbálunk még jobbá válni.”

„Számunkra nagyon izgalmas, nagyon jó érzés, hogy itt lehetünk, a legjobbunkat fogjuk nyújtani, tudva azt, hogy egy olyan csapat ellen játszunk, amely 13 alkalommal hódította el a Bajnokok Ligája-címet, és a sorozat királya.”

Forrás: AS, ManCity.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK