Régen a kamera ráközelített Cristianóra, és elhittük…

A MARCA újságírójának kritikus véleménye a csapatról.

A jelenet megszokottabb volt, mint John Wayne-t cowboykalapban látni. A játékosok felálltak a Bajnokok Ligája himnusza alatt, a kamera sorban végig haladt mindenkin, ráközelítve az arcukra. Végül Cristiano Ronaldo tűnt fel a TV-képernyőn, arcán pedig eltökéltség, magabiztosság tükröződött. Ő lenézett rád a lencsén keresztül, te pedig elhitted. Feltetted volna rá a házadat, kocsidat, pénztárcádat, de még a nyugdíjadat is. A Wolfsburg elleni fordítás is így kezdődött el, még mielőtt bárki is belerúgott volna a labdába.

A Real Madrid jelenlegi keretében nincs olyan játékos, aki egyetlen pillantással képes lenne ilyen önbizalmat sugározni. Vagy ha van, akkor sérült. Jelenleg Eden Hazard az egyetlen világklasszis, ténylegesen top játékos ebben a klubban. Cristiano elment, senki nem érkezett a helyére, és egy két edzőt is elfogyasztó, kudarcnak minősített idény után is csak a belga érkezett, hogy betöltse a portugál által hagyott űrt gólok, vezéregyéniség és személyiség tekintetében.

Real Madrid

A Real Madrid tavaly nyáron megdöntötte saját átigazolási rekordját. És kit igazoltak? Hazard-on kívül pofátlan összeget költöttek Luka Jovicsra, aki szinte teljesen eltűnt; Eder Militaóra, aki emberemlékezet óta nem volt pályán; Rodrygo Goesre, egy kiváló játékosra, aki néhány hétig felzavarta az állóvizet, majd eltűnt a térképről; és Ferland Mendy-re, egy jó bal oldali védőre, akivel a Real Madrid valóban nyerhet a következő években. Egy vagyont költöttek olyan játékosokra, akik a számokat feltornászták, de ezzel nem lehet trófeákat nyerni.

Lionel Messi azt mondta, hogy a Barcelona jelenlegi kerete nem elég erős a BL megnyeréséhez. De nekik ott van ő. Ha majd végignéz a csapaton, amely vasárnap kiáll ellenük, azt fogja látni, hogy komoly gondjaik vannak a gólszerzéssel. Látni fogja Karim Benzemát, aki elzárta a gólcsapot, a még mindig csak ígéret Vinícius-t, aki az utolsó labdaérintésig csillog, egy korosodó Modricsot, és Gareth Bale-t, aki két dimenzió között lebeg.

Kevin De Bruyne és Raheem Sterling darabokra törte a Real Madridot. A Transfermarkt nem hazudik. Pep Guardiolának négy játékosa van, akik legalább 100 millió eurót érnek. Sterling 160, De Bruyne 150. A Real Madridban egyetlen játékos ér ennél többet, de ő a szezon legnagyobb részében sérült. A második legértékesebb Raphaël Varane. A trófeák pénzbe kerülnek. A Real Madrid elpazarolta a sajátját. Úgyhogy, élve Messi szavaival, ez nem elég a BL megnyerésére. De még arra sem, hogy a legjobb 16-ból továbbjusson a csapat.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK