Šuker és Mijatović a Hetedik megnyerésére emlékeztek vissza

Davor Šuker és Pedrag Mijatović Amszterdamban tartózkodott, az UEFA Nemzetek Ligája sorsolása kapcsán, a MARCA pedig kihasználta a lehetőséget, hogy a Real Madridban korábban legendás párost alkotó úriemberek mikrofonvégre kapja. A beszélgetés fő témája természetesen a Real Madrid hetedik BL-győzelme volt, amelyet pont a holland fővárosban hódítottak el a blancók a Juventus ellenében.

„Nincs jobb annál, mint itt lenni Amszterdamban, kávét szürcsölgetni, és közben arról a döntőről beszélgetni” – mondta Šuker.

„Csodálatos volt. Mindenki szerint esélytelenek voltunk, de nézd meg, mi történt. El sem hiszem, hogy 22 évvel ezelőtt történt. Úgy emlékszem rá, mintha tegnap lett volna.”

„Az emlékek mindig feltörnek, amikor a városba jövök. Azok a győzelmek a legjobbak, ahol senki nem támogat. Nem számoltak azzal, hogy mi voltunk a Real Madrid. De megjöttünk.”

Mijatovićnak is megvannak a saját gondolatai a Juventus elleni győzelemről.

Suker és Mijatovic

„Amikor belőttem azt a bizonyos gólt, fogalmam sem volt, hogy ez mit fog jelenteni a Real Madrid számára” – mondta.

„Ha most megnézed, láthatod, hogy a klub történelmének részévé vált.”

Šuker a mérkőzés 89. percében állt be, 1-0-s vezetésnél, úton a nagy győzelem felé.

„Meg voltam győződve arról, hogy nyerni fogunk” – emlékezett vissza a horvát.

„Tetszett, hogy nem mi vagyunk a favoritok. Nagyszerű csapatunk volt, együtt voltunk, végül pedig óriási dolgot értünk el. A gólt Pedja lőtte, de olyan érzés volt, mintha az egész csapat együtt kotorta volna be azt a labdát a kapuba.”

„Amikor néhány hónappal a BL-döntő előtt megújítottam a szerződésemet, megkérdeztem az akkori elnöktől, Lorenzo Sanztól, hogy ha megnyerjük a BL-t, kapunk-e érte valamilyen bónuszt.” – idézte fel egy vicces emlékét Mijatović.

Suker és Mijatovic

„Úgy nézett rám, mintha megőrültem volna, de a végén megegyeztünk. Pár hónap múlva pedig meg is kaptam” – tette hozzá nevetve.

„Ez Pedja, a srác, aki a győztes gólt szerezte!” – kiáltott fel a beszélgetés végén Šuker.

A Madrid még mindig a szívükben van, az amszterdami utazás pedig újra felelevenítette bennük ezeket a csodás emlékeket.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK