A nap, amikor Raúl gyógyulási versenyre hívta Kakát az orvosi szobában

Egy történet a brazil első, és a spanyol utolsó madridi idényéből.

A 2009/2010-es idény második felében Raúl González egyszer csak a Real Madrid orvosi szobájában találta magát. Nem sokszor fordult elő ilyen karrierje során, de ezúttal kénytelen volt sérülés miatt kihagyni néhány meccset. Miután a csapat vereséget szenvedett a Barcelonától egy április 10-én megrendezett Clásicón, a csatár három hétre került partvonalon kívülre, térdsérülés miatt.

De nem volt egyedül a sérültek listáján, ott volt még Kaká is, aki egy Lyon elleni BL-vereség alkalmával szenvedett ágyéksérülést, ami sokkal súlyosabbnak bizonyult, mint amilyennek elsőre gondolták.

Közös lábadozásuk alatt Raúl kihívás elé állította a brazil középpályást.

Raúl és Kaká

„Meg kell tanulnod fájdalommal játszani” – mondta a csatár, majd megjósolta, hogy előbb fog visszatérni a pályára, mint Kaká, pedig az ő sérülése sokkal komolyabb volt.

Kaká esetében az orvosi stáb az április 24-én megrendezett, Real Zaragoza elleni mérkőzést tűzte ki a visszatérés céljául, ami egy héttel előzte meg a Raúl kitűzött időpontot.

Végül úgy alakult, hogy mindketten ott voltak a kispadon a La Romaredában, ám Raúl előbb lépett pályára.

A spanyol a második félidő elején megszerezte a mérkőzés első gólját, majd szinte azonnal megrándította a bokáját.

Raúl Karim Benzemának adta át a helyét, még mielőtt Kaká beállt az utolsó 10 percre, és belőtte a győztes gólt ezen a bajnoki harc szempontjából rendkívül fontos mérkőzésen.

Ez volt Raúl utolsó mérkőzése a Real Madrid színeiben, mielőtt a nyáron távozott a Schalke együtteséhez.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK