Csökkennek a fizetések a Real Madrid első csapatánál is

A Real Madrid keresi annak lehetőségét, hogy csökkentse a koronavírus következtében kialakuló gazdasági válság okozta károkat.

A spanyol sporttanács elnökasszonya, Irene Lozano szerint a spanyol bajnokság folytatásával kapcsolatos döntés attól függ majd, hogy Salvador Illa, egészségügyi miniszter mit indítványoz, és nem pedig attól, hogy Javier Tebas, a LaLiga elnöke mit mond. Bármi is történjék a hazai sorozattal, a Real Madrid már eldöntötte, hogy csökkenteni fogja a fizetéseket, és megkezdi a tárgyalásokat a játékosokkal. A labdarúgást is sújtják a koronavírus gazdasági hatásai, miközben minden sorozatot felfüggesztettek.

Real Madrid

A Cadena SER szerint a Real Madrid két lehetséges út közül választ majd, amelyek segítségével enyhíthetik a gazdasági hatásokat. Vagy 12%-kal, vagy 20%-kal csökkentik az első csapat tagjainak fizetését. Ez a kiadási költségsor jelenleg évi 283 millió eurót jelent, de ebben nincsenek benne a teljesítményalapú bónuszok, és egyéb extrák. A számok a klub 2018/2019-es idényre vonatkozó beszámolójából származnak. Ha 12%-kal sikerül csökkenteniük a fizetéseket, az 33 millió eurós megtakarítást jelent, ha 20%-kal, az 56 millió eurót. Fontos megjegyezni, hogy a klub éves bevétele 757 millió euró, aminek 12%-os csökkenése 90 millió eurós, 20%-os csökkenése pedig 151 millió eurós kiesést jelentene.

A legtöbb játékos elfogadja a fizetéscsökkentést
A Real Madrid kosárlabda szekciójában már megvan a megegyezés a játékosokkal, de Zidane csapatának legtöbb tagjával is, eltekintve néhány kivételtől, mint például Toni Kroos. A klub terve az, hogy a magas keresetűek fizetésének mérséklésével a klub kevesebbet kereső alkalmazottai védve lesznek, megmaradhat a keresetük, és a Madridnak nem kell a kormányhoz fordulnia ideiglenes felfüggesztések végrehajtása kapcsán.

A klubnál nyugodt a helyzet a bizonytalanságok ellenére is. Az Európai Klubszövetség (ECA) ajánlásában 70% alatti eredményességi mutató szerepel, ami azt jelenti, hogy a bevételek ekkora százalékát nem ajánlatos meghaladnia a fizetéseknek. A Real Madridnál ez 52%, tehát jóval a határérték alatti eredmény. A klub teljes fizetési költségsora (a 800 alkalmazottra vonatkozóan) 394 millió euró, a bevétel pedig 757 millió euró. A 394 millió euróból 283 tartozik az első csapat játékosaihoz és az edzői stábhoz.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK