A Real Madrid csak akkor tér vissza az edzésekhez, ha az nem kockázatos

A Real Sociedad bejelentése ellenére, mely szerint a baszk klub újra megkezdi az edzéseket, a Real Madrid álláspontja továbbra is az, hogy csak akkor térnek vissza a csapatok az edzésekhez, ha ennek nincs kockázata.

A Real Sociedad szombati bejelentése felbolydulást okozott a spanyol első osztály csapatai között, hiszen ez egy arra utaló jel lehet, hogy a klubok hamarosan visszatérhetnek az edzésekhez.

A baszk klub hivatalosan bejelentette, hogy az első csapat kerete kedden megkezdi az edzéseket, bár bizonyos korlátozásokkal, mint például a kiscsoportos (2-3 ember) munka, különböző pályákon való feladatvégzés, különböző öltözők használata, és minimálisan 2 méteres távolság a játékosok között.

A Real Madridnál azonban még mindig nagyon óvatosak a kérdés kapcsán, ami logikus, figyelembe véve azt, hogy még mindig harcban állnak a bajnoki címért, és még mindig van remény a Manchester City elleni fordításra is. A klub forrásai szerint nem fognak visszatérni a közös edzésekhez, amíg az nem kockázatmentes a résztvevők egészségére nézve.

Real Madrid

Ez az álláspont a klub minden szintjén azonos, a vezetőség, az orvosi stáb, az edzői stáb, és persze a játékosok, akik mindent megtesznek, hogy otthoni edzésekkel formában tartsák magukat, mind ugyanezt gondolják.

A Real Madrid protokollja
A Real Madrid folyamatosan követi az események alakulását a Sociedad döntésével kapcsolatban, de jelenleg úgy tűnik, hogy a Spanyol Nemzeti Sporttanács elutasítja a klub előterjesztését az edzéshez való visszatérés kapcsán.

A Madrid esetében még nehezebb lenne zöld lámpát kapni az edzésekhez, még komoly korlátozásokkal is, tekintettel arra, hogy a spanyol főváros az egyik legsúlyosabban érintett a koronavírus járvánnyal. Az AS madridi forrásai szerint azoknak a kluboknak, amelyek más régiókban székelnek, nagyobb esélyük van arra, hogy visszatérjenek az edzésekhez.

De feltételezve azt, hogy a Madrid a helyi egészségügyi szervezetektől és kormánytól megkérte az engedélyt, a klub orvosi stábjának és edzői stábjának véleményét is kikérnék azzal kapcsolatban, hogy tanácsos-e visszatérni a normális munkavégzéshez. Utoljára pedig a játékosokat is megkérdeznék, hiszen a döntésnek egyhangúnak kell lennie.

„A játékosok nem szeretnének visszatérni” – erősítette meg a klub forrása. „Csak akkor, ha már nem kockázatos.” Mindenesetre reálisan nézve akkor végezhető hatékony edzésmunka, amikor az egész csapat visszatér az edzésekhez. A klubnak szüksége lenne egy 21 napos mini-előszezonra, mielőtt újra versenybe szállhatnak. Ez a Madridnál egyelőre a Real Sociedad lépései ellenére is vágyálomnak tűnik.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK